BUGOJNO: Izvršena primopredaja novih radnih mašina za ŠPD Srednjobosanske šume

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas su u krugu lagera Uslužnih djelatnosti u Bugojnu uručene nove radne mašine. Primopredaji mašina prisustvovao je i Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK g-din. Salkan Merdžanić. Direktor Društva g-din. Vildan Hajić istakao je da vrijednost novonabavljenih mašina iznosi cca. 1.200.000 KM. Direktor se zahvalio posebno svim radnicima Društva na doprinosu i podršci u radu kao i resornom ministru gospodinu Salkanu Merdžaniću kao i svima koji podržavaju naš rad. Najavljeni su i novi projekti.

“Koristim priliku da se zahvalim Bugojno Danas, portal koji nas uredno prati. Danas je nama jedan od svečanih dana i ono što smo najavljivali u proteklom periodu danas imate priliku prisustvovati dodjeli teških mašina nove mehanizacije koju mi po prvi put imamo u našem društvu. Imat ćemo od danas priliku da radimo sve one poslove koje do danas nismo bili u mogućnosti raditi. Ja sam se u jednom momentu prije nekoliko mjeseci našalio i rekao, sada možemo raditi i brzu cestu i to je zaista tako. Imamo mehanizaciju da možemo raditi tako zahtjevne poslove. Koristim priliku da se zahvalim našem ministru koji je danas ovdje prisutan gospodinu Salkanu Merdžaniću, čovjeku koji je u proteklom periodu podržavao sve ono što smo mi radili, svim našim uposlenicima koji svo ovo vrijeme, nešto više od 2 godine, vrijedno se bore i rade za naše društvo i nadam se da ćemo mi u narednom periodu održati ovaj kontinuitet i da ćemo biti jedan pozitivan primjer u u Bosni i Hercegovini kako treba raditi”izjavio je za portal Bugojno-danas.info direktor Šumsko-privrednog društva “Srednjobosanske šume” dipl. ing. maš. Vildan Hajić.

“Prisustvujemo primopredaji novih sredstava za rad. Pred nama su nekoliko mašina čija je vrijednost preko milion KM. Ne trebamo zaboraviti da imamo priliku da svjedočimo o ozdravljenju Šumsko-privrednog društva i ne trebamo zaboraviti njegovo stanje prije samo 3 godine. Zahvaljujući ovoj upravi, prije svega, generalnom direktoru na čelu ove uprave i naravno svima nama koji ga pratimo, imamo priliku da svjedočimo veoma dobroj i ozbiljnoj kompaniji, kompanija koja je u razvoju, koja svakim danom svjedoči o svom kvalitetu. I ova današnja primopredaja nam govori o tome, jer ne zaboravimo, nema puno Šumsko-privrednih društava koje mogu ovako kvalitetno da nabave kvalitetnu mehanizaciju i da to omoguće svojim radnicima, bolja sredstva za rad”, izjavio je za portal Bugojno-danas.info ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a.

 

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o