BUGOJNO: Halil rasturio Švicarce

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Hrvatski kadeti su bez naročitih poteškoća dobili i treći meč u grupi B na međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu. Ovoga puta, žrtva tima Luke Panze bili su Švicarci, koji su porazom 41:32 (23:16) izgubili i bitku za polufinale, pošto im je za prolaz u najgorem slučaju neophodan bio poraz od tri razlike.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu, kada je blistao jedan od najtalentovanijih igrača svijeta Halil Jaganjac. Član PSŽ-a je najblaže rečeno bio nerješiva enigma za protivničku odbranu, i već do poluvremena obezbijedio svojoj selekciji sedam golova prednosti. U prvih 30 minuta je čak osam puta tresao protivničku mrežu, dok je u nastavku ono malo što je odigrao, odigrao pod striktnom markacijom, pa je meč završio sa devet pogodaka.

I Švicarci su imali jednog itekako istaknutog pojednica, i to takođe sa brojem 13 – desni bek Mihael Kusio je pokazao vrhunski potencijal, postigao čak 16 golova, isto koliko i ostatak ekipe (s tim da je posljednjih 11 minuta presjedeo na klupi), ali to nije bilo dovoljno njegovom timu za egal igru.

Švicarska je nastojala da u drugom poluvremenu makar ublaži poraz i plasira se u polufinale, ali nijednog trenutka nisu bili blizu svom cilju.

Hrvatska je bila bolji rival i u drugom poluvremenu, i sa tri pobjede otišla u polufinale, gdje će se sastati sa Poljskom, Drugog finalistu dat će meč između Slovenije i Austrije, koja je ubjedljivo porazila Katar 42:24 (21:11).

Tekst: balkan-handball.com

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/