BUGOJNO: Građani se pitaju gdje su psi lutalice? Najveće zasluge pripadaju JKUP Čistoća Bugojno

FOTO: Bugojno-danas.info - Lamele iz zraka
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ukoliko se pitate zašto nema pasa lutalica u Bugojnu kao prije mi ćemo vam dati odgovor.

PSI SE NE UBIJAJU, VEĆ HVATAJU I ODVOZE U VETERINARSKE STANICE KAKO NE BI NAPADALI GRAĐANE. PONOVO SE VRATE ALI NE U CENTAR GRADA VEĆ IZVAN GRADA.

Nakon započetog programa kontrole i smanjenja pasa lutalica na području općine Bugojno, posljednjih 10 dana je program ponovo nastavljen. Naime, svaki pas mora proći 6 stavki, sterilizaciju, čišćenje od vanjskih i unutrašnjih parazita, postavljanje ušne markice, dijagnostika na brucelozu i vakcinacija protiv bjesnoće.

Nakon što radnici JKUP Čistoća Bugojno uhvate pse, odvezu ih u Veterinarsku stanicu Bugojno i u Veterinarski centar Vrbas gdje se obavlja 6 spomenutih radnji.

Zadovoljni građani se javljaju u redakciju i ističu kako nema pasa lutalica kao prije tj. u užem jezgru grada i oko škola se ne može sresti nijedan pas lutalica.

Kako saznajemo, ukupno je 150 pasa lutalica uhvaćeno gdje je urađeno 6 radnji na njima koje smo spomenuli i vraćeni su na druge lokacije, izvan užeg jezgra grada i izvan škola tako da je veoma primjetan učinak ove tri firme.

Svakako, velika zasluga pripada JKUP Čistoća i v.d. direktoru Emiru Sarajliću jer radnici ovog preduzeća hvataju pse lutalice koji nekada znaju biti agresivni i opasni po čovjeka.

Broj pasa lutalica je znatno smanjen, u to ćete se uvjeriti prvom šetnjom kroz Bugojno gdje ste nekad u čoporu zaticali po 10 pasa lutalica što to danas nije slučaj.

Psi lutalice prestaju biti gorući problem u Bugojnu. Program kontrole i smanjenja pasa lutalica na području općine Bugojno je nastavljen i radit će se na ovome programu do daljnjeg.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/