BUGOJNO: Gimnazijalka Ajna Karadža pozvala učenike iz katoličkog dijela Gimnazije na kafu, kahvu, kavu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

Radio Slobodna Evropa u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U trećoj epizodi novog serijala “Perspektive” razgovarali su sa mladima iz Bugojna. Producent je Mebius film iz Sarajeva. Voditelj i moderator je Edo Maajka.

Bugojansku Gimnaziju pohađaju i učenici katoličke vjeroispovijesti, ali se drugi dio Gimnazije naziva Gimnazija Uskoplje.

Učenica Gimnazije Ajna Karadža je u razgovoru za serijal “Perspektiva” pozvala učenike iz Gimnazije Uskoplje da se pridruže Asocijaciji srednjoškolaca gdje jednom sedmično imaju sastanke te nije bitno da li je u pitanju kafa, kava ili kahva.

Učenica Gimnazije Uskoplje je istakla kako je problem svega toga što oni ne znaju nizašta, kako navodi, dođu u školu, završe do sedmog sata i idu kući. Ne znaju ništa o sekcijama Gimnazije Bugojno jer im niko ništa ne govori. Ističe da imaju ekološku sekciju.

Pogledajte treću epizodu u nastavku, a Ajnin poziv na 13-oj minuti.

https://www.facebook.com/FISdoo/posts/3503129843060999' http://shop.janj.ba/ https://www.bingotuzla.ba/2020/02/23/akcija-za-pocetak-sedmice-24-2-26-2-2020/'