Bugojno domaćin baraža za Premijer žensku nogometnu ligu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na svojoj posljednjoj sjednici donio je odluku da se susreti baraža ženskih nogometnih klubova iz dvije Prve federalne lige,odnosno iz grupa Sjever i Jug, za plasman u viši rang takmičenja odigraju u Bugojnu.

U završnici, koja će biti upriličena na Gradskom stadionu „Jaklić“, nastupat će po dvije prvoplasirane ekipe iz obe grupe, dok će plasman u Premijer nogometnu ligu BiH izboritii samo jedna ekipa, odnosno pobjednički sastav ovog baraža. Polufnalni susreti igrat će se u petak 20. maja, dok će finalna utakmica biti odigran dan kasnije u subotu, 21.maja .

Iako je do kraja prvenstva u obje grupe Prve federalne lige ostalo još jedno kolo već su poznata tri kluba koji će nastupiti u susretima baraža. Iz grupe Sjever u završnici će nastupiti ŽNK „Fortuna“ iz Živinica i ŽNK „Salt City“ iz Tuzle. Iz grupe Jug baraž je, kolo prije kraja prvenstva, osiguirao ŽNK „Iskra“, dok će se u poslijednjem kolu znati da li će ŽNK „Željezničar 2011“ iz Bosanske Krupe ili ŽNK „Široki Brijeg“ biti drugoplasirana ekipa ove grupe.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/