Bugojno: Dobri ljudi pomažu izgradnju kuće Hatidži Tekešić-Krpić

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Teška materijalna situacija u kojoj se nalazi njena porodica, bila je Hatidži Tekešić-Krpić iz Vesele kod Bugojna najveća prepreka za ispunjenje sna da će nekada imati vlastiti krov nad glavom.

-Dugo sam bila podstanar, a sada živim u kući svoje majke skupa s ostalih sedamnaestero ukućana. Teško je, prostora je malo, spavamo u tri sobe – kazala je.
 
Uvjeti u kojima trenutno boravi, dodaje, ne odgovaraju ni njenom zdravstvenom stanju, jer joj je dijagnosticirana najteža bolest i već je operirana.
 
Dodaje kako se posljednjih mjeseci, ipak, uvjerila da “na svijetu ima još dobrih ljudi, spremnih da pomognu onima kojima je to potrebno”.
 
-Vidjeli su našu nevolju i pomogli nam da pokrijemo kuću. Uspjeli smo razvesti struju i pripremiti sve za kupatilo u prizemlju, ali nemam novca da platim keramičara i kupim cijevi za kanalizaciju – požalila se Hatidža.
 
Ističe, također, kako bi voljela da se osposobi gornji dio kuće, gdje bi živjela njena kćerka i trojica dječaka, najmlađih članova porodice, s obzirom na to da su školarci.
 
-Oni jedva čekaju da se to desi, dolaze, stalno razgledaju, pitaju… A ja ne znam šta da im odgovorim – kaže ova Bugojanka.
 
I sama se trudi da zaradi tako što sakuplja i prodaje šumske plodove, a novac koji ostvari na taj način, veli, nije dovoljan ni za one osnovne životne potrebe, a kamoli nabavku preostalog materijala.
 
-Trenutno su nam najpotrebniji podovi i rigips ploče. Ne znam ni kako ćemo opremiti kuću, jer sam jedan kredit već uložila. Dio stolarije sam uzela na veresiju, zadužila se – kazala je.
 
Zahvalila je, na kraju, komšijama i svima koji su joj do sada pomogli, a posebno “Bugojanki kojoj ni ime ne zna, a koja joj je donirala mašinu za malter”.

FENA

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o