Bugojno dobiva modernizovanu i savremeno opremljenu biblioteku

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Ovih dana intenzivno se radi na uređenju prostorija Gradske biblioteke.

U protekle dvije godine riješen je problem grijanja i utopljavanja biblioteke, potpuno je renoviran prostor gdje se nalazi knjižni fond i kancelarija. Uslijedile su aktivnostima koje smo provodili sa učenicima osnovnih i srednjih škola,studentima kao i ostalim korisnicima. Osluškivali smo njihove potrebe.

Zaključak,vizija i na kraju cilj bila je modernizacija biblioteke što je podrazumijevalo osposobljavanje čitaonice, književnog kluba i pokretanje e-biblioteke.

Podrškom Turskog LOT tima ova vizija se provodi u djelo i nastavljena je realizacija unapređenja usluga i uslova rada biblioteke.

Ovim projektom Bugojno dobiva jednu od najsavremenije opremljenih biblioteka u Bosni i Hercegovini. Cilj je modernizacijom približiti i otvoriti biblioteku svim građanima Bugojna.

Idejno rješenje uradila Tidža Čaušević.

Koordinator projekta Mirza Idrizović

Financijer projekta Turski LOT tim i KSC Bugojno.

Ukupna vrijednost projekta 28.670,00 KM

Radovi će se završiti do kraja januara.

V.d. Direktor

Mirza Idrizović

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o