Bugojno Danas saznaje ekskluzivno: Firma iz Sanskog Mosta nudi ugovore za otkup maline po konačnoj cijeni 2 KM (DOKAZ)

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Iz izvora bliskih portalu Bugojno-danas.info, došli smo u kontakt do vlasnika firme “ETQAN” d.o.o. Sanski Most koji nam je otkrio konačnu cijenu maline za 2018. godinu.

Ove godine otkupna cijena malina će biti minimalno 2 KM. Smatramo da je to minimum za spas malinarstva u BiH. Kriza je na tržištu, izvozne cijene su male ali ako se želimo i hladnjačari i malinari baviti ovim poslom moramo obostrano podnijeti žrtvu. Nadamo se stabilizaciji cijene od iduće godine“, ističe za portal Bugojno-danas.info vlasnik firme “ETQAN” d.o.o. Sanski Most.

Kontaktirali smo jednog od najvećih samostalnih bugojanskih proizvođača maline Mohameda Noura koji je dao izjavu za naš portal povodom našeg saznanja o cijeni u Sanskom Mostu: “Ove sezone će se vršiti otkup svježe maline u iznosu od 3 KM sa mogućnošću rasta otkupa na 4 KM, a vrste koje bi se otkupljivale su: Polka, Tulamin, Amira, Himbo top i Tulamagic. Polka nije malina kakvom je predstavljaju. Savjet proizvođačima, ne uništavajte svoje maline, dolaze bolja vremena za otkupne cijene“.

Portal Bugojno Danas će narednih dana obavijestiti svoje čitatelje o otkupu ovih 5 vrsta malina, gdje se mogu predati i sve ostale informacije.

Kao dokaz o konačnoj cijeni maline firme ETQAN prilažemo vam u prilogu ugovor kao dokaz.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o