BUGOJNO: Damski početak TIFBU 2017.

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Noć monodrame otvara ovogodišnji TIFBU 2017. Tačnije, 01. novembra u Malo sali KSC-a publika će imati priliku pogledati dvije monodrame.

TIFBU 2017 će započeti pobjednička predstava sa prethodnog TIFBUa…

TIFBU reflektor će biti  u rukama Tijane Jovanović, koja je monodramom „Oprostite, molim vas, mogu li da prođem“, pobijedila na TIFBU festivalu u sezoni 2016/17. Pravila se ne krše, pa će tako i ove godine Tijana ponovo nastupiti na TIFBU, ali vantakmičarskog programa.

Da prva novembraska noć postane potpuni teatarski štimung, pobrinut će se i prva ovogodišnja predstava koju će TIFBU publika ocijenjivati, a budući da je ovo „noć monodrame“ publika će imati priliku pogledati autorski projekat Ene Radovanović „Da sam ja pozorište.

Novembar, decembar i januar ponovo će biti ozračeni TIFBU festivalom. Publika će imati priliku svake sedmice/tjedna pogledati bar jedan kulturni događaj, različite forme interpretacije teatra, umjetnosti uopće.

Ovogodišnji TIFBU reflektor možda zasja u Rumuniji, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili će ipak ponovo ostati u Bosni i Hercegovini. O toj sudbini odlučuje publika, koja će i ove godine, kao i svake godine prije, svojim ocjenama odlučiti kome pripada TIFBU reflektor.

Predstave, izložbe, predavanja i muzički performansi od bugojanske zime napravit će pravu malu mirnu luku, tako da svi vječni zaljubljenici u umjetnost svoj mir mogu pronaći u Bugojnu.

Pratite Facebook stranicu Teatra Fedra Bugojno ili Instagram profil i pronađite ono što vam čini slobodu uma i duše. Vidimo se u Bugojnu već 01. novembra.

PROGRAM TIFBUa za NOVEMBAR (sve predstave se izvode u Maloj sali KSCa Bugojno):

  • 01.11.,srijeda

20 h –  Tijana Jovanović „Oprostite, molim vas, mogu li daprođem?“

21 h –  Ena Radovanović „Da sam ja pozorište“

– 10.11.,utorak

20 h –Teatar Kabare Tuzla „ROD i DOM“ (Safet Sijarić)

  • 18.11., subota

12 h „BU-JA-MO“  Mali festival forum predstava – Mostarski teatar mladih, Dječije pozorište „EKO-ART“ Bugojno, Teatar FEDRA Bugojno i učenici iz Jajca…

  • 22.11., srijeda

20 h – Teatar FEDRA Bugojno „POSLJEDNJA PORODICA“ (Vahid Duraković)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/