Bugojno BHN: Izvještaj o radu i aktivnostima kluba u proteklih pet godina

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

BUGOJNO BHN košarkaški klub, okuplja dječake i djevojčice svih uzrasta, nacionalnih i socijalnih kategorija. U vrlo uspješnom dosadašnjem radu osvrnuti ćemo se na proteklih pet godina izuzetno kvalitetnog i rezultatski uspješnoga rada. Naše ekipe muške i ženske su učestvovale na svim nivoima ligaškog takmičenja u BiH.
Muške i ženske ekipe naših Omladinskih selekcija su jedan od osnivača Lige mladih SBK, još 2000.godine i u kontinuitetu učestvuju sa velikim uspjesima.Višestruki smo šampioni Lige mladih SBK, i osvajači Kup-a SBK-a. Nakon prvog dijela sezone 2015./16. Lige mladih naši juniori su na diobi prvog mjesta sa ekipom Promo D.Vakuf, a naše juniorke su šampionke prvog dijela lige.

Juniorke BUGOJNO BHN su učestvovale u BH omladinskoj Premijer ligi sa najboljim državnim ekipama, i sa puno uspjeha predstavljale naš klub i grad Bugojno. Seniorke, košarkašice Bugojno BHN,  su trostruke šampionke A-1 Lige BiH i dvostruke učesnice BH Premijer lige za košarkašice. Ako znamo da su uz NK Travnik i NK Vitez bile jedna od rijetkih učesnica Premijer lige, onda je uspjeh sigurno veliki.

Naše juniorke su kao pobjednice SB Kantona učestvovale su na Sportskim igrama mladih u Sarajevu na najmasovnijem natjecanju mladih sportista u Evropi i zasuženo postale šampionke Bosne i Hercegovine, a poslije toga u Splitu pobjedom u finalu protiv Splićanki, postaju prvakinje i šampionke Balkana Sportskih igara mladih, i time stičući mogućnost odlaska na završnicu Evropskog prvenstva u London.

Ovo je samo dio klupskih uspjeha našeg kolektiva u kome su ponikli i stekli svoja prva košarkaška znanja mnogi naši talentovani igrači i igračice. Najbolji od njih su Fahrudin Manjgafić juniorski reprezentativac BiH, koji je ljetos na Evropskom prvenstvu za juniore u Grčkoj osvojio izvanredno četvrto mjesto sa našom reprezentacijom. Fahro je trenutno član vodeće ekipe u Premijer ligi BiH, Spars Sarajevo. Meliha Mešan je bila najbolji strijelac Lige mladih SBK, pet sezona zaredom, a njen rekord od 78 koševa na jednoj utakmici, teško da može neko dostići. Meliha je bila učesnica minulog Evropskog prvenstva juniorki u Bukureštu, gdje je pružila zapažene rezultate za reprezentaciju  BiH.

Šef stručnog štaba je Zaim Zajmović  je diplomirani košarkaški trener univerziteta FASTO u Sarajevu, koji posjeduje FIBA licencu.

BUGOJNO BHN već šestu godinu od Sportskog saveza nije dobio ni pfeninga  i uglavnom se oslanja na sponzoriranje od firmi i radu na projektima. Posebne zahvale idu našem najboljem zlatnom sponzoru BH Telecom d.d.Sarajevo.
Upis u klub je u toku cijele godine i upisati se mogu svi koji žele već od sedme godine , a to mogu učiniti u dvorani Prve osnovne škole, svake subote i nedjelje u vremenu od 14.00  do 15.00. sati. Mi smo ako ne jedini, onda zasigurno jedan od rijetkih klubova koji vrši besplatan upis, klub koji oslobađa djecu plaćanja članarine, kluba u kojem djeca dobiju besplatnu opremu, a početnici i loptu za treniranje.U toku je opremanje,(besplatno ), naših juniora i juniorki, sa komplet opremom,dukserica, trenerko, majica, i dvije garniture dres-šorc, sa kompletnom štampom na opremi. U cilju što boljeg informisanja ljubitelja sporta, a posebno  košarke objavljujemo i tabelu svih bugojanskih košarkaških kolektiva, nakon  završene jesenje polusezone.

Dešava se da pojedini treneri, ili klubovi prezentuju svoj loš rad u lijepom svjetlu, pa kažu da su najbolji u kantonu, a čvrsto su zaleđeni na dnu tabele. U cilju što objektivnijeg informisanja kako roditelja, tako i djece koja treniraju u svim klubovima, dužni smo objaviti zvanične tabele nakon izlaska biltena Košarkaških saveza, za prvi dio sezone. Apelujemo i na ostale da iznesu rezultate svoga minulog petogodišnjeg rada i trenutno stanje kluba.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/