Bugojanskim vatrogascima donirano vozilo

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Vozni park Vatrogasnog društva Bugojno bogatiji je za vatrogasno vozilo, koje se može koristiti u svim vrstama intervencija na terenu.

U utorak 18. aprila zamjenik gradonačelnika Salzburga Harry Preuner uručio je ključ Abdulmaliku Abdibegoviću  – Predsjedniku Upravnog odbora Vatrogasnog društva Bugojno.

Vozilo je marke Mercedes-Benz godina proizvodnje je 1981. Nakon gotovo 36 godina je koristio u službi profesionalnih vatrogasaca grada Salzburga.

“Ovo vozilo bit će od velike važnosti za grad Bugojno i Vatrogasno društvo”, rekao je Preuner, zadužen za vatrogasne službe u gradu Salzburgu.

Vozilo je tehnički potpuno opremljen. Sa spremnikom od 2000 litara vode, sa hidrauličkim setom za spašavanje, te je pogodan za operacije gašenje požara i spašavanje.

Erwin Moser, zaposleni u Službi komunalnog otpada, je posredovao u donaciji vatrogasna vozila. Moser, član dobrovoljnog vatrogasnog društva Liefering, prilikom obilaska Bugojna vidio je da je zastarjela i nedovoljna tehnička opremljenost Vatrogasnih vozila.

“Drago mi je da možemo podržati naše kolege “, rekao je Moser. Vatrogasni kamion je budućnost u Bugojnu i susjednim općinama. Oko 90.000 stanovnika će imati koristi od novog vozila.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/