Bugojanski studenti zabrinuti: Gospodine Ajkuniću, nekima je školovanje upitno, gdje su stipendije?

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Poštovani, obraćamo vam se ispred studenata Općine Bugojno vezano za stipendije za akademsku 2017/2018 i 2018/2019 godinu.

Dok studenti iz ostalih Općina uredno primaju stipendije mi sa Općine Bugojno nemamo ni rang listu studenata koji su dobili stipendije. Na izmaku nam je još jedna akademska godina, a mi nismo primili stipendije ni za 2017/2018 godinu. Ovim putem pitamo sve nadležne da li su mladi zaista oni na kojima sve ostaje? Jer ako jesu smatramo da im treba posvetiti određenu pažnju. Izgleda da su studenti ostali u sjeni zahvaljujući ažurnosti rukovodstva naše Općine Bugojno.

Jedina smo Općina u kantonu koja ne dobija redovno stipendije. Mnoge Općine koje su daleko nerazvijenije od Općine Bugojno i čiji je usvojeni budžet daleko manji od Bugojna, imaju pravilno regulisano stipendiranje za razliku od nas. Čija je to odgovornost?

Gospodinu Hasanu Ajkuniću želimo poručiti da je 1000 KM od obećane stipendije bio uslov da nastave svoje studiranje. Mnogima je školovanje upitno zbog kašnjenja rezultata konkursa. Gdje su stipendije? U nadi da ćemo ovim putem podsjetiti nadležne da u ovoj Općini postoje i studenti te da će ovaj problem u najkraćem roku biti riješen,

Srdačno Vas pozdravljamo
Studenti Općine Bugojno.

Bićemo Vam mnogo zahvalni kao portalu naše Općine ako nas podržite i objavite ovo.

https://www.bingotuzla.ba/2020/06/03/kataloska-akcija-4-14-6-2020/