Bugojanski SDP, NiP i SBB podnijeli zahtjev za sjednicu Općinskog vijeća

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Opozicioni vijećnici Opštinskog vijeća Bugojno su potpisali zahtjev za sjedicu od strane 1/3 vijećnika što je uslov da predsjedavajući OV Bugojno Miroslav Zelić ili njegov zamjenik Nedžad Jusić, zakažu sjednicu Opštinskog vijeća s obzirom da je Bugojno puno problema koje treba hitno riješiti.

Posljednja sjednica je održana 17.05.2021. kada su vijećnici raspravljali o samo jednoj tački dnevnog reda a to je bila dodjela priznanja Opštine Bugojno. Prije te sjednice bila je još jedna krajem marta kada se usvajao budžet Opštine, dakle stiče se dojam da se sjednice održavaju samo iz koristi jer vladajućim SDA i HDZ je potreban budžet Bugojna a o problemima građana ne žele da raspravljaju niti da kroz vijećnička pitanja čuju šta to muči građane pa na dnevni red ne žele da stave tačku vijećnička pitanja.

Deset vijećnika je svoj potpis stavilo i kroz predloženi dnevni red zahtjevaju održavanje redovne radne sjednice Opštinskog vijeća Bugojno što je propisano i po poslovniku o radu Opštinskog vijeća te se sjednica mora održati na zahtjev 10 opozicionih vijećnika a to su SDP, NiP i SBB.

Pogledajte u nastavku dnevni red koji uporno izbjegavaju načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, predsjedavajući Opštinskog vijeća Miroslav Zelić i njegov zamjenik Nedžad Jusić.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o