Bugojanski privrednici se spremaju za Sarajevo Business Forum

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Jutros u 10 sati održan je radni sastanak privrednika Bugojna povodom predstojećeg Sarajevo Business Foruma.

Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić istakao je kako će Općina Bugojno izaći sa pet projekata na poznati biznis forum. “U narednom periodu ćemo izvršiti prijem prvih uposlenika, sazvat ćemo skupštinu privrednika za mjesec, mjesec ipo dana, izabrat ćemo novo rukovodstvo i zajedno nastupati sa našim privrednicima i lokalnom zajednicom preko naše agencije za lokalni razvoj kako bi nastupali na svim javnim pozivima u BiH i vani sa svojim projektima. Bugojno ima dosta firmi koji su sa budžetima višim od 10 miliona KM.”

Mirza Vejzagić ispred BBI banke predstavio je tehničke detalje Sarajevo Business Foruma i približio privrednicima kako mogu aplicirati sa svojim projektima te privući investitore.

Cilj sastanka je udruženje svi privrednika koji će proširiti zajedničkim snagama svoje kapacitete te dobiti šansu da privuku investitore u Bugojno.

Pomoćnik načelnika Bugojna Sead Karahodžić je istakao kako su njegova vrata svima otvorena te poziva sve one koji imaju konkretne ideje i kvalitetne projekte da dostave u pisanoj formi ili cd-u u sobu 103. Putem predstavnika na Sarajevo Business forumu i direktnog kontakta pokušat ćemo povezati i na taj način relizirati ideje svih onih koji dostave svoje projekte.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o