Bugojanski biciklisti učesnici maratona Bihać-Srebrenica

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Četiri člana biciklističkog kluba „Bugojno“ učestvovat će na tradicionalnom biciklističkom maratonu Bihać-Srebrebnica, koji organizuje biciklistički klub „Limit“ iz Bihaća.

Tokom trodnevnog maratona biciklisti iz Bugojnu, u etapama će preći oko 500 kilometara. Na ovaj način oni će četvrtu godinu za redom dati svoj doprinos tužnom podsjećanju i obilježavanju stradanja Bošnjaka Srebrebnice.

Put Bihaća, danas su krenuli : Ilijaz Prijić, Husref Duraković, Adis Herić i Ismir Mešić, te vozač kombija Mirsad Duvnjak. Po riječima predsjednika BK „Bugojno“ Ismira Mešića, na ovogodišnjem maratonu učešće će uzeti oko 350 biciklista iz svih dijelova naše zemlje.

– Mi imamo već iskustva u organizaciji ovakvih tura i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Čini nas sretnim što ćemo i ove godine dati svoj doprinos obilježavanju godišnjice stradanja Bošnjaka Srebrenice – kaže Mešić.

Na ispraćaju biciklista iz Bugojna ispred institucija, koje su pomogle organizaciju odlaska na maraton Bihać-Srebrenica bili su i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić i predsjednik MIZ Bugojno Haris Mujić, te glavni imam Bugojna Vehid ef Arnaut. Poželjeli su im sretan put .

Predsjednik biciklističkog kluba Bugojno Ismir Mešić pozvao je Bugojance da u subotu u devet sati u Donjem Vakufu prisustvuju savladavanju jedne od etapa ovogodišnjeg maratona i prolasku svih učesnika maratona kroz ovaj srednjobosanski grad.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/