Bugojanska “Srednja stručna škola” danas organizovala uličnu akciju “Ostajte u BiH”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Ostajte u BiH”, naziv je akcije koju su danas na gradskom trgu organizovali učenici IIIb razreda “Srednje stručne škole” smjer saobraćajni tehničar. Potpisivanjem peticije i podjelom letaka, nošenjem transparenata nastojali su građanima ukazati na sve prisutniji problem odlaskom mladih iz naše zemlje.

Željeli smo ukazati građanima i probuditi im svjest da ne trebaju odlaziti iz naše zemlje i širiti svoje znanje i mogućnosti van svoje zemlje.

“Spriječimo odlazak mladih iz BiH”, “Znanje i pamet pokloni svojoj zemlji”, poruke koje su se našli na letcima koji su zainteresovanim građanima djelili učenici Srednje stručne škole Bugojno.

Kako je istakla jedna od učesnica, Ines Dedić, akcija organizovana u sklopu Civitas ovog projekta. Ines nam je isto tako rekla kako bi trebalo vise ovako sličnih akcija da bude ne samo u Bugojnu već u cijeloj Bosni i Hercegovini, kako bi se građani sto bolje upoznali sa ovim problemom. Jer politika beznađa dovela je mlade da moraju napuštati svoju domovinu. Apelujemo na vlast da mijenjaju svoju politiku prema mladima, kako bi mladi imali perspektivu u ovoj državi.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o