Bugojanska NOA, voda vrhunskog kvaliteta sa izvora “Zlatarica”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Vode za piće su najčešće izvorske, a crpe se direktno sa izvora koje se smatraju slobodnim od mogućih nečistoća. Najkvalitetnije pitke vode u Bosni i Hercegovini su hladne, izvorske vode, obično izviru na području bosanskih planina. Takva jedna voda dolazi iz našeg kraja sa izvora “Zlatarica”, tačnije izvire na 800 m nadmorske visine na obroncima planine Kalin u općini Bugojno.

NOA voda je flaširana prirodna izvorska voda sa izvora “Zlatarica”. Kvalitet NOA vode je potvrđen kompletnim analizama urađenim u akreditovanim laboratorijama Federalnog zavoda za javno zdravstvo u Sarajevu i Hemijskom i Mikrobiološkom laboratoriju Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u periodu od 2008. – 2023. godine.

Prema kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije voda je vrhunskog kvaliteta, a glavne odlike NOA vode su:
● pH vrijednost 7,86 – blagotvorna za ljudski organizam
● povoljan sadržaj fluorida i selena
● nizak sadržaj natrijuma
● visoka zasićenost kiseonikom koji je od životne važnosti za ljudski organizam

NOA voda ne stvara kamenac, a zahvata se direktno sa izvora nakon čega se odmah flašira bez ikakvih hemijskih ili mikrobioloških tretmana.

pH vrijednost NOA vode se tokom četrnaestogodišnjeg ispitivanja konstantno nalazila u rasponu između pH 7,8 i 8,0 što predstavlja poseban kvalitet NOA vode za ljudsko zdravlje kod svakodnevne upotrebe.

NOA voda se preporučuje posebno za bebe i pripremanje dječije hrane jer ima nizak sadržaj natrijuma (Na+).

Poznato je da čistu izvorsku vodu ne može zamijeniti ni jedna tekućina. Za sve metaboličke procese (biosinteza i metabolizam) u stanicama organizma čovjeka potrebna je voda. Fiziološka uloga vode u organizmu je veoma važna jer ona čini dvije trećine tjelesne težine, od toga se 60% nalazi u ćelijama, a 40% u intersticijalnom (međućelijskom) prostoru. Voda održava normalnu strukturu svih tkiva organizma i eleminiše stvorene produkte metabolizma.

Fizičkohemijska ispravnost vode za piće odnosno fizičke karakteristike vode: pH, boja, mutnoća, okus, miris i temperatura najčešće su značajne za zdravlje potrošača, ali utiču na opredjeljenje ljudi da piju određenu vodu. Naročit značaj vode je u zaštiti najvećeg organa ljudskog tijela – kože i njenog hidriranja.

Voda NOA već zauzima svoje zasluženo mjesto na policama, na preko 1500 prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine. NOA vodu možete pronaći u svim većim trgovačkim lancima Bingo, Penny Marketi, Penny Plus, Fis, Hoše komerc, Hercegovina promet, Mercator, Konzum, kao i bolje opremljenim maloprodajnim objektima, te u svim DM radnjama.

NOA vodu piti i zdraviji biti!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/