Bugojanska GSS dobila terensko vozilo

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Gorska služba spašavanja, koja djeluje pri PD „Koprivnica „ i Općinskoj službi CZ, danas je dobila vrijednu donaciju terensko vozilo, marke „Niva“.

Ovu vrijednu donaciju obezbijedilo je ŠPD „Srednjobosanske šume „ Donji Vakuf na čelu s direktorom Vildanom Hajićem. Primopredaja vozila obavljena je danas nakon prijema kod načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića. Uz terensko vozilo članovima GSS uručena je i sva popratna dokumentacija. Na ovoj vrijednoj donaciji ne samo za članove ove službe, već i lokalnu zajednicu zahvalili su ispred GSS Besim Muminović i predsjednica PD „Koprivnica“ Emsada Babić.

-U ime GSS zahvaljujem se ŠPD „Srednjobosanske šume“ Donji Vakuf i direktoru Vildanu Hajiću, koji je inicirao donaciju ovog terenskog vozila – istakao je Besim Muminović, predstavnik GSS. Muminović se zahvalio i načelniku Hasanu Ajkuniću koji je i do sada pomagao njihov rad, a posebno na pomoći oko nabavke odijela za 13 članova GSS, kao i sredstvima za gorivo za ovo terensko vozilo. Vildan Hajić, direktor ŠPD „Srednjobosanske šume“ Donji Vakuf naglasio je da je ova donacija prvi korak u nastojanjima da uspostave što bolju saradnju sa lokalnim zajednicama.

-Na ovaj način želimo da pokažemo „Srednjobosanske šume“ u novom ruhu – rekao je Vildan Hajić, direktor ovog šumskog društva. Istakao je neprocjenjivu ulogu GSS u situacijama spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

-Postojanje GSS je od velikog značaja za gradjane naše lokalne zajednice, rekao je načelnik općine Hasan Ajkunić koji je naglasio da će i u narednom periodu pružati svesrdnu pomoć njihovom radu. Zahvalio se direktoru ŠPD „Srednjobosanske šume“ Vildanu Hajiću na ovoj značajnoj donaciji ne samo za članove GSS, već i gradjane lokalne zajednice.

– Ovom prilikom želim posjetiti da je od danas naš grad domaćin „19. balkanskih susreta planinara „, ali i na početak radova na izgradnji Doma u Dubokoj – rekao je načelnik Ajkunić i pozvao gradjane da prisustvuju programu zatvaranja susreta planinara u nedjelju, na stadionu Mladost.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/