Bugojanka Šida Kalbić dobila priznanje humanistica decenije a njeno udruženje Đerđef proglašeno humanitarnom organizacijom decenije

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Sinoć je u Visokom održan “Džek popularnosti”. Bugojanka Šida Kalbić je pozvana na manifestaciju lično kao humanistica i kao predsjednica udruženja “Đerđef”. Šida je nakon manifestacija kazala:

“U prilogu možete vidjeti slike sa sinoćnje dodjele priznanja “DŽEK POPULARNOSTI”, organizatora i mog dobrog prijatelja Džemala Softića. Priznanje za humanisticu decenije me čini ponosnom majkom bolesne djece, koji su ozdravili mojom i vašom pomoći a za humanitarnu organizaciju godine, tu nisam samo ja, nego cjelokupni članovi, moji Đerđefovci. Hvala svima koji su prepoznali moj rad, a i hvala mom Džemalu na gostoprimstvu, ljubaznosti i na velikodušnosti. Ovo je dokaz koliko je “Udruženje Đerđef” vrijedno, koliko je uspješno. “Ko uradi koliko i trun dobra, vidjet’ će ga.””

Organizator Džemal Softić je obećao doći u Bugojno i posjetiti Šidu i njeno udruženje: “ŠIDO, HVALA OD SRCA ZA BESKRAJNU PODRŠKU TRADICIONALNOJ MANIFESTACIJI “DŽEK POPULARNOSTI”. Vesna Švancer, Azra Džafić, Sadža Softić i ja uskoro ćemo doći kod tebe u lijepo Bugojno. Svako dobro ti želim.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/