Bugojanka Šejla Džanan dobila titulu doktora nauka

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Na jučerašnjoj svečanosti na Univerzitetu u Zenici promovirano je deset novih doktora nauka sa pet fakulteta ovog univerziteta.

Titule doktora nauka danas su dobili doktoranti sa Fakulteta za Metalurgiju i Materijale Nevzet Merdić i Belma Fakić, sa Mašinskog fakulteta Senad Alić, Edin Terzić i Edin Begović, sa Filozofskog fakulteta Amina Pehlić i Šejla Džanan, sa Ekonomskog fakulteta Saša Mitrić i Jozo Bejić te sa Pravnog fakulteta Aida Mulalić.

Rektor Univerziteta u Zenici Dževad Zečić je kazao kako su današnji doktoranti doktorirali po predbolonjskom postupku, te da bi doktori trebali nastaviti svoje naučno-istraživačke radove na mjestima gdje to njihov posao bude omogućavao.

“Prošle godine smo obilježili mali jubilej i ova generacija doktoranata je prva nakon rekapitulacije Univerziteta u Zenici nakon 15 godina. Za godinu i pol ćemo imati prve doktorante koji će doktorirati po novom sistemu”, dodao je Zečić.

Univerzitet u Zenici je za 16 godina svog rada promovirao 80 doktora nauka, a danas i deset novih. Jedan od njih je i doktor tehničkih nauka sa Mašinskog fakulteta u Zenici Edin Terzić. Terzić je mišljenja da je promocija doktora nauka značajan događaj za društveni i privredni razvoj Zeničko-dobojskog kantona te da ukazuje na vitalnost Univerziteta u Zenici.

Nakon promocije na Univerzitetu u Zenici upriličeno je druženje sa članovima porodice, prijateljima i predstavnicima akademske zajednice.

bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/