Bugojanka Amna Kaharević prvakinja Federacije BiH u karateu

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

U subotu i nedjelju 08. i 09.09.2018. u Sarajevu je održano 13.Prvenstvo Federacije BiH za kadete, juniore i U21.

Prvi dan takmičenja po programu bio je rezervisan za juniorske kategorije na kojem je nastup uzelo 139 takmičara iz 57 klubova. Naši takmičari su briljirali te je naš klub u ukupnom plasmanu završio na drugom mjestu sa osvojenom 1 zlatnom, 1 srebrenom i 1 bronzanom medaljom.

Titulom prvakinje Federacije BiH okitila se Amna Kaharević u kategoriji borbe juniorke -48kg.

Adin Tihak osvojio je 2.mjesto u kategoriji borbe juniori -55kg te tako postao viceprvak Federacije BiH.

Armin Ljubunčić je u izuzetno jakoj konkurenciji uspio doći do 3. mjesta u kategoriji borbe juniori -68kg. U ovoj kategoriji nastup je uzelo ukupno 22 takmičara, a Armin  je ostvario 3 pobjede i 1 poraz.

U nedjelju su na programu bili mečevi u kategoriji kadeta i U21. Prijavljeno je bilo ukupno 262 takmičara iz 60 klubova. Naš klub su predstavljale Ema Cetin u kategoriji kate U21 i Amna Dlakić u kategoriji borbe kadetkinje +54kg.

U kategoriji borbe kadetkinje +54kg nastupilo je 29 takmičarki, što je ujedno bila i najbrojnija kategorija na cijelom prvenstvu. Naša takmičarka Amna Dlakić sjajnim nastupom uspjela je da osvoji 3.mjesto . Put do medalje bio je izuzetno težak, Amna je do bronzane medalje došla tako što je uspjela pobjediti ukupno 4 meča.

Ovim putem uprava kluba želi da čestita takmičarima na ostvarenim rezultatima, sa zadovoljstvom možemo reći da je nova takmičarska sezona počela na najbolji mogući način.

Karate klub ”BUGOJNO”

http://bit.ly/BingoApril-II https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/