Bugojanka Amila Idrizbegović, neopisiv je osjećaj kada snovi postanu stvarnost

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Amila, Bugojno se može pohvaliti da ima mladu, prelijepu i talentovanu novinarku, otkud želja za tim poslom?

“Za početak hvala Vam na tako divnim komplimentima. Želja za novinarstvom se pojavila još u 7. razredu osnovne škole. Uvijek sam voljela da mnogo pričam, da se slikam (smijeh) znala da uzmem mobitel od ukućana te se snimati kako vodim neku emisiju u kojoj sam bila i voditelj i gost. Određen period života bavila sam se manekenstvom, ali ipak nikada nisam imala pretjeranu želju da to bude ono čemu ću posvetiti život. Maštala sam kako ću upisati Fakultet političkih nauka, Odsjek komunikologija i odmah početi sa praksom na nekoj od televizija. Moji snovi bili su smiješni većini u mom okruženju, međutim ja sam takva da kada mi kažete da nešto ne mogu, e tad baš mogu. Novinarstvo je posebno zanimanje, ono što danas radite sutra sigurno nećete, uvijek se nešto novo dešava, upravo je to ono što me je privuklo u ovome poslu. Upisala sam željeni fakultet, i nakon samo 2.mjeseca studiranja svojim trudom i zalaganjem dobila posao na televiziji „Hayat“, i da naglasim redovno položila sve ispite. Obzirom da na Balkanu mladi ljudi misle da sve dolazi preko veze, naravno i tada su odmah počele priče „K'o ti je sredio posao?“. Svjesni smo da situacija u državi nije baš idealna, ali najlakše je sjediti kući i kukati kako u Bosni nema posla. Neopisiv je osjećaj kad snovi postanu stvarnost. Osobe kojima ste se kao mali divili, sada su vaše radne kolege, neko s kim provodite svakodnevnicu. Zaista, beskrajno sam zahvalna tim ljudima što su mi dali priliku da se dokažem. Sticajem okolnosti prije nekoliko mjeseci prešla sam raditi na „Face televiziju“.”

Kao što ste spomenuli dio ste ekipe „Face“ TV-a , kakav je osjećaj raditi na televiziji koja je veoma cijenjena u BiH, ali i šire?

Zaista privilegija je to kada se ujutro probudite i idete sa radošću na posao, a zapravo taj osjećaj vam zavisi od okruženja. Ekipa na „Face“ televiziji je divna, pozitivna, velika mi je čast raditi sa takvim ljudima. Kada dobro odradite posao pa vas takvi profesionalci pohvale, ne može se opisati ta sreća.

Kakvi su planovi za budućnost i gdje sebe vidite za 5.godina?

Za 5. godina se vidim sa diplomom u ruci, te kao uspješana, kvalitetna novinarka, tv voditeljica i vjerovatno supruga. Otkrit ću Vam da je jedna od mojih želja, kada uđem u neke malo zrelije godine, upisati doktorat.

Možete li nam opisati jedan radni dan?

Kao što sam već rekla novinarstvo je posao gdje je svaki radni dan drugačiji. Naravno dolazim u redakciju, tu su sastanci, terenska snimanja, intervjui, montaža, i još mnogo toga. Naravno, ponekad dani znaju biti jako stresni i naporni, ali kad nešto volite svim srcem ništa nije teško.

Imate li nešto poručiti našim čitateljima za kraj?

Trud, rad i vjera u sebe su prave tajne uspjeha. Sve što zamislite u svojoj glavi, sve je moguće ostvarite, samo je bitno koliko imate želje da se borite.

Admir Pilić/Bugojno Danas

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/