Bugojanci u vrhu svijeta na takmičenju u frizerstvu

Foto: Rtv Bugojno

SJAJAN POČETAK GODINE ZA NAŠE FRIZERE !

NAŠI FRIZERI POSTIGLI SJAJNE REZULTATE NA OMC SVJETSKOM TAKMIČENJU

            OMC Svjetsko prvenstvo frizera Pariz 2020. godine održano je u online formatu prvi put u historiji takmičenja, zbog pandemije koronavirusa. Takmičenje je bilo predviđeno za 13 – 14. septembar 2020. godine u Parizu, međutim zbog epidemiološke situacije u cijelom svijetu takmičenje se moralo održati online. Zainteresirani kandidati prijavljivali su se putem online prijave, uz koju su trebali poslati slike svojih radova, a proglašenje rezultata i pobjednika bilo je preko live prijenosa na zvaničnoj stranici OMC hairworld. Ukupno je učestvovalo preko 2000 takmičara iz 136 zemalja širom svijeta.

            Takmičari iz naše zemlje vrijedno su radili na pripremama za OMC takmičenje i nisu se nadali da će takmičenje biti održano u online formatu. Međutim, nakon što je objavljeno da se takmičenje zbog epidemiološke situacije mora održati online, nisu posustali. To govori i činjenica da su ostvarili zavidne rezultate na svjetskom nivou i time dokazali kolike vještine posjeduju. Takmičari iz Bosne i Hercegovine plasirali su se od 6. do 13. mjesta u različitim kategorijama, a ukupno je bilo preko 40 kategorija. Na OMC Svjetskom takmičenju učestvovali su kandidati iz: Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bugojna, Viteza, Maglaja, Posušja i Kalesije.

Takmičari su :

Kategorije Fashion Salon Style i Fashion Galla Style (seniori) :

 • Sanin Fazlić, Vitez
 • Amela Fazlibegović, Bugojno
 • Biljana Vuković, Banja Luka
 • Semir Burek, Tojšići – Kalesija.

Kategorija Fashion Bride Style (juniori) nastupali su:

 • Amna Bašić, Sarajevo
 • Haris Alagić, Sarajevo
 • Amila Hidanović, Tuzla
 • Ismar Salkić, Tuzla.

U muškoj konkurenciji:

Low Skin Fade i Low Fade Cut bili su:

 • Adel Husić, Maglaj
 • Ermin Zahirović, Bugojno
 • Sanela Džambić, Tuzla
 • Kenan Mustafica, Bugojno
 • Željko Lončar, Posušje.

            Treba naglasiti da ovo nije jedino takmičenje u kome naši frizeri postižu odlične uspjehe, te da su dobitnici brojnih priznanja i nagrada kao učesnici u regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Naredno značajno takmičenje je OMC Evropsko  takmičenje frizera, koje će biti održano u februaru 2021. godine u online formatu, a naši frizeri već vrijedno rade, kako bi opet pokazali svoja umijeća i vještine na svjetskom nivou. Ističu da su troškovi za takmičenja poprilično veliki, te se nadaju podršci i pozivaju sve koji im žele pomoći u uspješnom predstavljanju na takmičenju da se odazovu i time daju doprinos promociji našeg grada, kao i cijele Bosne i Hercegovine.

„Mi smo tu da osvjetlamo obraz naše zemlje i grada, da napravimo još bolje rezultate, a ko je voljan da nam pomogne i bude podrška – mi smo uvijek spremni da surađujemo i zahvalni“ – ističu takmičari.

Ovim putem se zahvaljujemo našim vrijednim i talentovanim frizerkama i frizerima koji su pokazali da se rad, trud i zalaganje isplate. Preporučujemo Vam da ih posjetite i uvjerite se u najbolji kvalitet i osoblje.

OMC nudi globalnu platformu svim natjecateljima iz sektora ljepote kako bi postali svjetski prvaci u svom polju među natjecateljima s 5 kontinenata. OMC je najveća organizacija profesionalnih frizera na svijetu s više od 50 zemalja članica i preko 1 milijun pojedinačnih članova širom svijeta, koja postoji od 1946. godine. Više informacija na: https://omchairworld.com/