Bugojanci u Karlovcu osvojili 5 medalja

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U subotu 23. maja 2015. godine u Karlovcu je održan međunarodni taekwondo turnir pod nazivom CROATIA KARLOVAC OPEN 2015. Organizator takmičenja bio je Taekwondo klub “Karlovac” pod vodstvom majstora Mirsolava Brežana 8. DAN.

 

Takmičnje je održano u sportskoj dvorani “Mladost”, a učešće je uzelo 805 takmičara iz 84 kluba i 11 zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Irak, Italija, Luksemburg, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Slovačka i Slovenija. Taekwondo klub Bugojno je nastupio sa 6 takmičara od kojih je njih pet uspjelo osvojiti medalje i to 3 zlatne i 2 bronzane.

Zlatne medalje osvojii su: Džejlan Kaltak ( senior teška kategorija preko 80 kg), Ubejd Dževahirić (mlađi kadet do 47 kg) i Maid Jusić (junior do 55 kg). Bronzane medalje osvojii su Velid Pidro (senior do 80 kg) i Sara Pidro (mlađe kadetkinje do 33 kg). Za Taekwondo klub Bugojno nastupio je i Abdulkerim Jašarević, a ekipu su vodili treneri Amel Novalić i Hamza Malbašić. Od ukupno 84 kluba sa samo 6 takmičara Taekwondo klub Bugojno u ukupnom poretku zauzeo je 15 mjesto. 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/