Bugojanci su bili jasni: Za mlade u Bugojnu nema perspektive

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Anketu koju smo pokrenuli prije 7 dana u nedjelju 29.12.2019. sa pitanjem “Pitamo vas: Da li mladi u Bugojnu imaju perspektivu?” podržali ste u velikom broju gdje je glasalo ukupno 3092 osoba od čega je 2665 osoba odgovorilo da mladi u Bugojnu NEmaju perspektivu dok je 427 osoba odgovorilo DA mladi imaju perspektivu u Bugojnu.

Ova anketa se ne može naštimati i pravi profili sa slikama profila su glasali i dali jasan odgovor u procentima samo 14% ih misli da mladi u Bugojnu imaju perspektivu dok 86% misli da mladi u Bugojnu nemaju perspektivu. Bitno je naglasiti da je anketu vidjelo 27 014 osoba i od toga broja su glasale 3092 osobe.

Nažalost, ovaj podatak puno toga govori koji bi trebao zabrinuti vladajuće stranke u Bugojnu SDA i HDZ da poduzmu nešto i spriječe odlazak mladih iz naše općine koji je u velikom porastu, mjesečno između 30 i 50 mladih napusti Bugojno i ode u drugu državu raditi zauvijek.

Na birou za zapošljavanje Bugojno se nalazi 347 nezaposlenih osoba sa završenim fakultetom. Šta reći, zašto se mladi školuju kada ne mogu dobiti posao u svome gradu.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/