Bugojanci sinoć osramotili legendarnu grupu Divlje jagode, prodata samo 121 ulaznica

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Sinoć je u Pozorišnoj dvorani KSC-a Bugojno održan koncert legendarne grupe Divlje jagode.

Sa malim zakašnjenjem od 20 minuta koncert je počeo u 21:20. Legenda Divljih jagoda Zele Lipovača je izašao na binu sa grupom i doslovno doveo atmosferu do usijanja otpjevavši mega hit “Motori”.

Svi koji su kupili kartu su uživali u svakom tonu ovog koncerta, ali ono što smo sinoć pokazali u Bugojnu jeste da je Rock'n'Roll u Bugojnu “umro”.

Kapacitet Pozorišne dvorane je 516 sjedišta i 100 pomoćnih sjedišta. Sinoć je prodata samo 121 ulaznica plus 25 ulaznica koje su posjetitelji osvojili kroz nagradne igre. Dakle, od 616 sjedećih mjesta, 146 osoba je samo uživalo u pravim zvucima Rock'n'Roll-a. Bilo je i mladih i starih. Dalo se primijetiti da je bilo gostiju i izvan Bugojna.

Na našoj Facebook stranici Bugojno Danas smo uživo prenosili dio atmosfere 11 minuta gdje su svi oni koji su gledali video odmah primijetili da je veoma malen broj publike.

Razlozi loše prodaje karata su najvjerovatnije visoka cijena ulaznice koja je iznosila 15 KM, ali to nije bio izgovor za prave rokere koji su uživali u koncertu bez obzira na cijenu ulaznice. Ono što je sigurno, jeste da je Rock'n'Roll u Bugojnu “umro” i da će na hiljade Bugojanaca radije dati 15 KM za pojedine pjevačice koje ne znaju pjevati nego za kvalitetan zvuk koji izumire na ovim prostorima. Mnogi su naveli da se koncert nije trebao održati u Pozorišnoj dvorani već u Sportskoj, ali ni to ne bi spriječilo prave rokere da dođu, jer su sinoć svi ustali na noge čim je koncert započeo.

Direktor Javne ustanove KSC Bugojno Mirza Idrizović ističe kako je grupa Divlje jagode kontaktirala KSC i insistirala da se koncert održi u Pozorišnoj dvorani te da ulaznica košta 15 KM, navodeći da je KSC samo iznajmio prostor.

Bilo kako bilo, Divlje jagode, bez sumnje, više neće nikada nastupati u Bugojnu.

Želimo čuti vaše mišljenje u komentarima na našoj Facebook stranici ispod objave: Koji je razlog slabe posjete, je li previsoka cijena ulaznice od 15 KM ili je Rock'n'Roll “umro” u Bugojnu?

Pripremio i uredio: Admir Pilić

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o