Bugojanac u Njemačkoj kažnjen 55 eura zbog nenošenja maske na cijelom licu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Bugojanac, (ime poznato redakciji) nam se javio i poslao kaznenu prijavu koju je dobio od njemačkog policijskog službenika za nepoštivanje nošenja zaštitne maske za lice.

Naime, kažnjeni Bugojanac je nosio masku na licu ali samo su maskom bila prekrivena usta i nakon što je policijski službenik to uočio napisao je kaznu od 55 eura.

Kako ističe za naš portal, nije mu namjera bila da krši naredbu koju je država izdala već mu je postalo nepodnošljivo nositi masku tokom cijelog dana na otvorenom dok je boravio.

Navodi kako se u Njemačkoj zakon poštuje te svi poštuju naredbe koje donese krizni štab dok je u BiH suprotno, kada je boravio u Bugojnu nedavno u jedan trgovački centar su mu dopustili da uđe bez maske dok je u drugom morao staviti masku na lice da uđe te da neko nosi masku na javnom mjestu a neko ne nosi, ne pridržavaju se svi naredbe. Također u tržnim centrima ističe da je vidio kako ljudi nose maske na bradi a niko ih ne opominje da to nije pravilno i dopušteno.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o