Bugojanac od sljedeće sezone u rukometnoj Premijer ligi BiH

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Treba odmah napomenuti kako je Bugojanac Ajdin Velić rukometnu karijeru započeo u bugojanskoj Iskri kao pivot te je zbog fakulteta nastavio trenirati i igrati u Igmanu sa Ilidže. Svaka čast.
Rukometaši Igmana sa Ilidže su pobjedom u Jajcu nad istoimenim domaćinom rezultatom 30:29, napravili veliki uspjeh i plasirali se u Premijer ligu BiH.

Utakmica posljednjeg kola Federalne lige BiH Grupa Jug, odigrane izmedju ekipa RK Jajce i RK Igman donijela je dramatičan finiš u kojoj Ilidžanci i pored svih nedaća nisu poklekli pred zadnjom stepenicom koja ih je dijelila od plasmana u Premijer ligu BiH.

Od samog početka Igman je kontrolisao rezultat i igrom “gol za gol”, gosti u ovom susretu, na odmor odlaze sa dva gola prednosti. Disciplinom i raznolikošću u igri koja ih je krasila cijelim tokom prvenstva, igrači Adema Bašića nastavili su i u drugom dijelu da igraju i u dramatičnoj završnici uspjeli da slave. Na ruku im nije išao ni sudijski par u ovoj utakmici koji je pokušavao jednostranim odlukama da ugrozi pobjedu i plasman u Premijer ligu.

U samoj završnici utakmice pri rezultatu 29:29, Ilidžanci koriste time-out nakon kojeg postižu pogodak i prednost od jednog gola, koju uspijevaju zadržati do kraja. Nakon odigranih 60 minuta, na semaforu je stajalo 29:30 i slavlje Ilidžanaca na “vrućem” terenu u Jajcu je moglo početi.

Igman je kroz cijelu sezonu vodio borbu sa ekipama Goražda i Veleža, ali su pokazali da su u ovom momentu najkvalitetnija ekipa, stručno vođena sa klupe od strane bivšeg bh. reprezentativca Adema Bašića.

Pred Ilidžancima je sada nekoliko sedmica odmora, a potom kreću pripreme za nastup u Premijer ligi BiH, gdje kako nam je rečeno Ilidžanci u sezonu ulaze sa visokim ambicijama.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/