Bugojanac Ilhan Bušatlić: Na sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sam došao u inat HDZ-u, dosta je njihovih blokada

# https://www.zekataxi.com/

Na sjednicu sam došao u inat HDZ-u, da glasam za zakon kako oni ne bi mogli cijeli život biti na vlasti, rekao je danas za Vijesti.ba nezavisni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ilhan Bušatlić.

Bušatlić ističe da je isto napisao i u putnom nalogu s obzirom na to da je na današnje vanredno zasjedanje Predstavničkog doma došao iz Bugojna.

Ovaj parlament četiri je godine bio taoc HDZ-ovog (ne)rada. Oni blokiraju rad ovog parlamenta i sve ono što im nije po volji. Sjetite se zakona o igrama na sreću – ne sviđa se HDZ-u i nikad nije ni došao na red – navodi Bušatlić.

Dodaje kako smatra da je danas usvojeni Prijedlog zakona o izbornim jednicima i broju mandata u Parlamentu FBiH najbitnija stvar koju je Parlament FBiH uradio u prethodne četiri godine.

Nadam se da će doživjeti i svoju pravosnažnost – zaključuje Bušatlić.

Podsjetimo, Predstavnički dom Parlamenta FBiH na današnjoj je vanrednoj sjednici jednoglasno (svih 65 poslanika glasalo “za”) usvojio prijedlog Prijedlog zakona o izbornim jednicima i broju mandata u Parlamentu FBiH. Sjednici nisu prisustvovali zastupnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

vijesti.ba

https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponuda_tehnike/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o