Bugojanac Asmer Mašić zaigrao za NK Iskra u 41. godini

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ http://shop.janj.ba/

Nogometaši bugojanske Iskre jučer su u Novom Travniku upisali novi poraz ove sezone.

Naime, Bugojanci su sa minimalnih 1:0 poraženi od istoimenog domaćina, no lako su mogli do boda. Ahmet Fuka je u 87. minuti imao jedanaesterac, no nije pogodio i završilo je 1:0.

Zanimljivo da je šansu u ovom meču u dresu Iskre dobio i 41-godišnji Asmer Mašić. Mašić obavlja ulogu trenera u stručnom štabu, a u nedostatku nogometaša stručni štab je odlučio da ga prijavi za ovu sezonu, odnosno reaktivira.

Mašić je ušao u igru u 83. minuti umjesto Alena Jusufbašića.

Ovaj iskusni ofanzivac osim Iskre u karijeru je nosio i dres Sloge G. Vakuf Uskoplje, Krajine Cazin, Kupresa, a nastupao je i u Makedoniji.

Jedan nastup ubilježio je i za mladu reprezentaciju naše zemlje. Bilo je to 5. oktobra davne 1999. godine.

Njegovu karijeru između ostalih obilježila je teška povreda u duelu sa Željezničarom na Grbavici kada je na njega startao Bulend Biščević. Sve se tada promijenilo, te je za Mašića to bio veliki korak unazad od kojeg se nikada nije potpuno oporavio.

“Pa, tako se valjda moralo desiti. Došao sam do mlade reprezentacije i kada sam bio na najvećem usponu to mi se desilo. Nakon toga oporavak je trajao skoro dvije godine, išao sam po bolnicama, operacijama i terapijama, ali se nikada nisam uspio vratiti na pravi način. Zauvijek su ostale posljedice na nozi, ali i psihi. Oporavljao sam se dvije godine i sedam mjeseci sam bio na štakama. Onda zahvaljujući fiziotarapeutu Nedžadu Kulašu vratio sam se na teren. On je uz mene bio svaki dan i vrijedno smo radili na oporavku. Zatim sam počeo igrati po 15 ili 20 minuta kod Ibre Zukanovića koji je tada bio trener Iskre”, prisjetio se teških dana Mašić u ranijem razgovoru za SportSport.ba.

Sportsport.ba

https://www.bugojno-danas.info/hidzama-alisa-profesionalne-usluge-hidzame-u-gornjem-vakufu/' http://bit.ly/2K82har'