BPS OO Bugojno: Čestitka povodom 15. aprila Dana Armije RBiH

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

‘Armija Republike Bosne i Hercegovine i njena multietnička,bosanska struktura je nešto najsvetije i najznačajnije što se dogodilo u BiH od gubitka samostalnosti te zemlje 1463. godine do danas!

Na današnji dan 15. aprila 1992. osnovana je Armija RBiH koja je nastala iz sastava Patriotske lige (PL) BiH, ogranaka nekadašnje Teritorijalne odbrane (TO), a u njezin sastav su ušle i ”Zelene beretke” i druge patriotske jedince koje su pružile otpor dvostrukoj agresiji na nezavisnu,cjelovitu i međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

SRETAN 15. APRIL-DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE !

Svim njenim časnim i hrabrim sinovima i kćerima koji su goloruki ustali u odbranu svojih pragova,svojih najdrazih,svih nas i jedne i jedine nam domovine uspješno se suprotstavljajući toj četvrtoj vojnoj sili u Evropi, krvoločnoj najezdi četnika s jedne, ustaša s druge strane,stopu po stopu oslobađali zemlju od neprijatelja.
Neka je vječni rahmet i pokoj svim šehidima i palim borcima koji su u toj borbi za opstanak naroda i države, na tom putu za slobodu položili svoje nevine živote.

DA NIJE BILO NJIH DANAS NE BI BILO NI NAS.

PAMTI,OPOMINJI I NIKADA NE ZABORAVI!

BPS-Sefer Halilović OO Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/