BOSS BUGOJNO: “Prelijetanje iz stranke u stranku”

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Da će oktobarski izbori u BiH biti i više nego zanimljivi, govori i činjenica da kandidati, inače persone koje su u politici uglavnom zbog ličnih interesa, ove godine ne biraju sredstva da dođu do željene funkcije.

Do sada smo vidjeli stranačke preletače, poznatije pod nazivom „političke prostitutke“, koji su zbog ličnog interesa prelijetali iz stranke u stranku. Ali, ove godine imamo na repertoaru i ideološke preletače.

Prelijetanje iz stranke u stranku (npr. iz SDA u SBB ili S BiH, iz SDP-a u DF ili SDU i slično) i nije toliko težak posao, obzirom da su stranačke ideologije redane po stranačkim grupacijama uglavnom slične. Prelijetanje iz ideologije u ideologiju mnogo je teže.

Zamislite koliki interes morate imati (osim očuvanja života), da do danas budete okorjeli nacionalista, a ujutro osvanete kao… komunista!Prvi poznati ideološki prelet napravio je jedan od nezavisni kandidat za načelnika opčine Bugojno.Jedan od najglasnijih SDA-ovaca, vatreni aktivista Omladinskog saveza SDA, ljubitelj lika i djela klana Izetbegović, kasnije Tihić, pa opet Izetbegović. Mali zeleni se probudi jedno jutro i shvati da je on ustvari, mali crveni.Ko ovdje nije normalan?Znači li ova kandidatura da je u Bugojnu ljevica potpuno mrtva, s obzirom da imamo informaciju da ovoga kandidat podržava jedan dio ljevice. Opštinskog odbora BOSS-a Bugojno jedino ima dokazanog  i  istinskog ljevičara,profesora Namira Haračica. Shodno svemu navednom gore pozivamo stranke ljevoga bloka da podrže našega kandidata za načelnika.

Pres služba -BOSS-a-Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/