Bosanci pohrlili u crnogorsko Sutomore: Kafa i parče pice ne moraju biti bezobrazni luksuz…

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Popularno ljetovalište na crnogorskom primorju, Sutomore, ovih je dana prepuno gostiju. U ovom malom mjestu na crnogorskoj obali, koje je posljednjih godina najviše primamljivo za turiste iz Srbije i Bosne i Hercegovine plaže su svakodnevno popunjene – javlja Agencija Anadolija.

Prema riječima ugostitelja u Sutomoru, turisti iz Srbije i BiH su ove sezone najčešći gosti. Takođe, hodajući šetalištem kroz Sutomore mogu se čuti i engleski, njemački, francuski, poljski i slovački jezik. Takođe, primjetno je da ima gostiju i iz Kine.

Najviše gostiju iz Srbije i BiH

Ekipa Anadolu Agency je na plaži srela Edina, koji sa porodicom ljetuje u Sutomoru. Edin dolazi iz Bihaća iz BiH i, kako ističe, zadovoljan je odabirom mjesta za odmor.

“Po prvi put sam ovdje i jako sam zadovoljan. Plaža je odlična, voda za kupanje je takođe dobra. Što se usluge i hrane tiče, ima mnogo restorana, tako da sam i u tom segmentu zadovoljan. Cijene su zaista prihvatljive za svačiji džep”, ističe Edin.

sutomore-3-jpg

Nedaleko od njega, na plaži u Sutomoru odmara se i stariji bračni par iz Srbije.

“Mi dolazimo svake godine ovdje, jer imamo vikendicu u Sutomoru. Za razliku od nekih drugih primorskih gradova, cijene u Sutomoru su na nivou. Zato i ima mnogo turista”, kazao je za AA Dragan iz Novog Sada.

Povratna karta od Podgorice do Sutomora tri eura

Redovni posjetioci plaža u Sutomoru su i stanovnici Podgorice. Tokom jula i avgusta, vozovi koji saobraćaju na relaciji Podgorica-Bar prepuni su građana glavnog grada Crne Gore, koji svakodnevno odlaze u Sutomore. Cijena povratne karte vozom od Podgorice do Sutomora iznosi tri eura.

sutomore-jpg

Osim lijepih plaža, ono što posebno turiste privlači u Sutomore jesu pristupačne cijene. Kada je smještaj u pitanju, krevet se može naći od deset, pa do 20 eura u najkvalitetnijem smještaju. U hotelima su cijene od 25 eura do 50 eura.

Kada je u pitanju plažni mobilijar, iznajmljivanje suncobrana košta pet eura, dok se za iznajmljivanje ležaljke za jedan dan plaća 2,5 eura.

Voda jedan euro, sokovi 1,5 eura

I cijene hrane i pića u Sutomoru su nešto niže od ostalih gradova na crnogorskom primorju. Flaširana voda košta jedan euro, koliko se plaća i za kiselu vodu. Cijena sokova iznosi od 1,5 do 2,5 eura. Turska kafa se može kupiti za 0,6 eura, dok se za kafu sa mlijekom plaća od jednog do 1,5 eura. Za jedan euro se dobijaju pet kugla sladoleda.

Hamburgeri se u restoranima brze hrane prodaju za 1,5 eura, dok se parče pice može kupiti za jedan euro.

 

depo.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/