Borba za Pršljanicu se nastavlja: Danas ponovljen sudski spor “Pršljanica” na Općinskom sudu Bugojno (VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U Općinskom sudu Bugojno danas je održano glavno ročište u slučaju “Pršljanica”, nakon završetka ročišta za medije su se obratili predsjednik medžlisa IZ Bugojno, Haris Mujić i advokat, Haris Kaniža.

Jutros u 9 sati je zakazano glavno ročište u slučaju “Pršljanica”. Ovo je treće glavno ročište. U dva slučaja nam je učinjena nepravda, islamskoj zajednici BiH, medžlisu IZ Bugojno, džematu Vesela, hoće da nas umore. Danas smo vidjeli nove dokaze, svjedoke, nalaze sudskog vještaka, ugovora iz 1932. ubijeđeni smo akoBogda da ćemo dobiti ovaj slučaj i da će se za sva vremena završiti” istakao je predsjednik medžlisa IZ Bugojno.

Sve je jasno, precizno, nedvosmisleno i nesporno, Islamska zajednica je dokazala sve činjenice na kojima zasniva svoj odgovor na tužbu, priložila je materijalne dokaze koji svi pokazuju da je IZ u pravu, a ne tužitelji Lučići, dokazala je sve činjenice i očekuje jedinu ispravnu odluku, a to je da se tužitelji Lučići odbiju sa tužbenim zahtjevom“, dodao je advokat Haris Kaniža.


http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/