Borac namučio Iskru, predsjednik Šečić verbalno napao sudiju Grabusa

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nogometaši Iskre u subotu su na svom Jakliću upisali novu, četvrtu pobjedu u isto toliko kola u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad. Plavi sa Jaklića golovima Faruka Uzuna i Amela Zeca savladali su drugoplasirani Borac iz Izačića (2:1) koji se u Bugojnu pokazao u lijepom svijetlu.

Iskra je već nakon prvih pola sata imala sigurnih 2:0, ali se neumorni gosti nisu predavali pa su u 45. minuti preko Toromanovića došli do 2:1 i tim pogotkom unijeli nervozu u redove Iskre.

Duel sa Borcem otkrio je mnoge nedostatke u igri Iskre koja je u prva tri kola za protivnike imala relativno slabije ekipe, pa se na bugojanskom stadionu do posljednjih minuta strepilo za novu pobjedu. Gosti su na samom kraju još dva puta zaprijetili,  ali to je bilo sve.

Čelnici gostiju nakon susreta čestitali su Iskri na zasluženoj pobjedi i lijepom gostoprimstvu, ali potpuni ugođaj pokvario je predsjednik UO Iskre Nedžad Šečić koji je sa tribina tokom cijelog susreta vrijeđao veoma korektnu sudijsku trojku, a odmah poslije završetka utakmice isti se spustio na teren Jaklića te glavnom sudiji Adnanu Grabusu iz Travnika uputio žestoke psovke.

Šečića su uspjeli smiriti članovi stručnog štaba Iskre, ali ovaj potez samoprozvanog “spasioca” Iskre definitivno je bacio ljagu na ovaj veoma konkretni susret.

Nadamo se da je ovaj incident zabilježio i delegat susreta Husein Đogić iz Karaule te da će Disciplinska komisija NS Federacije BiH za dobrobit sporta u našoj zemlji sankcionisati Šečićevo mahalsko ponašanje.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/