Bizaran slučaj u Bijeljini: Ostavio komšiji milion KM pa preminuo sedmicu nakon pisanja testamenta

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Zanimljiv slučaj trenutno se nalazi pred Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini, a radi se o nasljedstvu “teškom” oko milion KM, koje je mještanin sela Donje Čađavice kod Bijeljine ostavio komšiji iako je imao živuće nasljednike.

Naime, bijeljinska policija je ovih dana saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice, kod Bijeljine, koji je preminuo prije dvije godine, samo sedmicu nakon napisanog testamenta, pod u najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Kako prenosi Info Bijeljina, Gajić je, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi, bez ikakvog rješenja, u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je, kako je navedeno, ostavio bez ičega. Nije joj pripao ni nužni dio, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.

Gajićev brat je saslušan, pošto je sa nećakinjom Milenom, Petrovom kćerkom, prošle sedmice, policiji u Bijeljini, podnio prijavu protiv “odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti”.

Gajić je svjedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni vidio pokojnika.

Pokojnik je, kako su svjedočili, Gajićevi najbliži, “nađen go u kući i odvezen je u nepoznatom pravcu, bez pregleda mrtvozvornika”, da bi poslije dva dana i dvije noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih bijeljinskih mrtvačnica.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svjedoke i dostavi joj izvještaj.

Inače, Gajićevo bogatstvo procjenjuje se na oko milion kovertibilnih maraka.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/