Biser Rostovo ulazi u drugu fazu izgradnje, saznajemo detalje koje niste znali o ovome mega projektu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Kako ste i navikli da vas pravovremeno obavještavamo o radovima na mega projektu Biser Rostovo koji ulazi u svoju drugu fazu izgradnje gdje su vidljivi veliki pomaci u izgradnji ovog milionskog projekta.

Razgovarali smo sa koordinatorom projekta Biser Rostovo, Asimom Šahmanom koji nam je otkrio mnoge detalje o projektu:

“Koristimo lijepo vrijeme, trenutno se razvodi struja, grijanje i ventilacija, sve prezide su urađene, malteri se, od vanjskih radova u toku su radovi na kanalizaciji.”

Upitali smo Šahmana da nam kaže šta će se nalaziti na spratovima objekta:

“Prizemlje je loby, veliki restoran, Spa centar koji ima bazen, saunu, dva jakuzzija, tursko kupatilo, bazen sa hladnom vodom, toplu sobu, tapidarijum (topla soba, četiri prostorije za masažu, veliku teretanu, i dvije svlačionice. U prizemlju je još kod recepcije kafe slastičarna i jedan mini market, a tu je još velika kuhinja sa svim potrebnim za usluživanje 300 osoba. Kod ulaza za publiku je sanitarni čvor i cafe bar za gledaoce. Na prvom spratu je sportska dvorana, četiri svlačionice za igrače, dvije za sudije, kancelarija za zapisnike, prostorija za rekvizite, mala sala za sastanke, 8 dvokrevetnih soba i jedan apartman cc 60 m2. Na drugom spratu je VIP sa cafeom cca 30-40 osoba, kancelarija rukovodioca, 8 dvokrevetnih, jedna trokrevetna soba, apartman cca 60 m2. Na trećem spratu je 6 dvokrevetnih, jedna trokrevetna, jedna četverokrevetna, apartman cca 70m2 i još jedan apartman cca 50m2. Vanjska terasa je 50×6 m2. Terasa kod ulaza za publiku 60 m2. Pored svega toga bit će i servisne prostorije kao i vešeraj i kotlovnica. Posao će dobiti 30-ak naših sugrađana”.

Prema previđanjima, ako se nastavi ovakvim tempom i ako zima bude blaga, otvorenje objekta će biti krajem marta sljedeće godine.

Bugojno-danas.info


http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o