Bilanović: Gospodine “Baltazar” u Bugojno više niste dobro došli

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Potpredsjednik kantonalnog odbora NIP-a, opštinski vjećnik, Đemal Bilanović, za naš portal je oštro reagovao na nedavni postupak federalnog ministra Džindića, prema radnicima Binasa.

Bez dlake na jeziku Bilanović javno ističe;

“Čovjek je sa pozicije ministra, radnike bukvalno pomnožio s nulom. Više stotina radnika, došli su ministru na noge tražiti da im pomogne u situaciji kada se firma od federalnog značaja, radi nesposobne uprave i bahate vlasti, urušava i bukvalno gasi. Umjesto da, kao direktno odgovorna osoba koja upravlja namjenskom industrijom, uradi sve što može da zaustavi kolaps Binasa, čovjek se doslovno prema radnicima postavio kao da su mu došli u kuću tražiti milostinju.

Ljudi su tražili samo da im zaštite osnovno pravo na rad i pravo na životnu egzistenciju. Međutim, gospodin koji tvrdi da nije “Baltazar” postavlja se kao da su radnici od njeg tražili čudo neviđeno, a ne samo da rade svoj posao i za to budu plaćeni.

Gospodin ministar koji sebe poredi sa likom iz crtanih filmova, nije dobro došao u Bugojno jer je pokazao, da ni naši Bugojanci iz Binasa, nisu izgleda dobro došli kod njega. Sve dok budemo šutili na ovakve stvari, bit će nam sve gore i gore. Danas se vlast tako odnosi prema radnicima Binasa a sutra prema svima nama.” – kazao je Bilanović za Bugojno-Danas.info

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o