BIHAMK: Gužve na granicama Ivanjica i Doljani

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prijelazima Doljani i Ivanica gdje se trenutno na izlazu iz BiH čeka do dva sata, saopštili su iz bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a dodaju da se na graničnim prijelazima Trebimlja-Čepikuće, Gabela Polje i Bijača na izlazu iz BiH čeka od 40 minuta do jedan sat.

Na graničnim prijelazima Neum I i Neum II na prelazak granice čeka se od 30 do 40 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka se do 40 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od pola sata.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a apeluju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuju da se prave češće pauze.

Posebno skreću pažnju svima koji koriste klima uređaj u vozilu, da nekoliko minuta prije kraja putovanja isključe klimu, kako bi se pripremili za izlazak iz vozila.

Danas do 13.30 sati, zbog deminiranja terena, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

FENA

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/