BiH se bori za 7. mjesto na 4. međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine boriće se za 7. mjesto na 4. međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu.

Nakon remija protiv Srbije i Austrije, u susretima u kojima su bili nadomak pobjedama i plasmanu u polufinale, razočarali su u duelu protiv Katarana, koji su, očito je, imali veći motiv od naših prilično iscrpljenih reprezentativaca, koji su i pored bolje igre u drugom dijelu praktično sami sebe pobijedili. Konačan rezultat bio je 26:27(12:15). Naše nade pokazale su da se mogu nositi sa objektivno jačim selekcijama, samo će bez sumnje trebati još ozbiljnog rada, više zajedničkih okupljanja i utakmica.

U polufinalnim utakmicama Poljska je bila prejaka za Slovence , dok je Hrvatska u drugom poluvremenu slomila otpor reprezentacije Srbije i slavila ubjedljivu pobjedu.

U ostalim utakmicama trećeg dana turnira postignuti su sljedeći rezultati : Makedonija – Austrija 27:24 (12:17), Poljska – Slovenija 34 :25(16:10), Hrvatska – Srbija 38:29 (17:17). U nedjelju, posljednjeg dana turnira igraju se utakmice za plasman. Evo rasporeda : 9,00 utakmica za 7-8 mjesto : BiH – Austrija 10,45 utakmica za 5-6 mjesto : Katar – Makedonija 14,45 utakmica za 3-4 mjesto : Slovenija – Srbija 16,45 utakmica za 1-2 mjesto : Poljska – Hrvatska

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/