Bh. studentice danju uče, a navečer se prostituiraju: 21-godišnja Ivana sat naplaćuje 100 KM

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

– Imam pet drugarica s kojima radim. Ako vas je trojica, nije problem, imam ja drugarica. Samo mi dopunite račun da mogu da razgovaram. Naći ću vam još dvije drugarice, imam cimerku koja radi sa mnom i zvat ću još jednu – rekla je Ivana.

U svakom većem gradu u BiH u kojem postoji univerzitet, javna je tajna, postoji i svojevrsna studentska prostitucija. Djevojke iz manjih gradova, daleko od roditeljskog nadzora, u novoj sredini nerijetko se odlučuju da na takav način dopune studentske budžete. Nisu rijetke ni one koje na to natjera neimaština i želja za brendiranom odjećom, ali i potreba za pukim preživljavanjem.

“Mlada crnka”

Studentice, kako su nam prenijeli sagovornici u istraživanju, klijente pronalaze na preporuku, internetu, ali i putem oglasa. „Studentica, interesantna, mlada, poziva zainteresiranu gospodu na dobro druženje“, „studentica, lijepa, vedra, poziva gospodu na druženje“, „djevojka, 21 godina, u Sarajevu, studentica, jako lijepa, dugokosa crnka, želi upoznati muškarca za erotsko druženje“… samo su neki od oglasa kojih ima napretek, prenosi Dnevni avaz.

U moru oglasa, pozvali smo nekoliko brojeva.

– Ja sam na Palama, na Koranu. Možete li mi se javiti na Viber, ne mogu sad da razgovaram, pa ćemo se dogovoriti – kazala je djevojka koja se predstavila kao Ivana.
Nakon što smo je drugi put pozvali, s namjerom da nam ispriča kako se obrela u svijetu prostitucije, Ivana je bez problema nastavila razgovor.

– Imam pet drugarica s kojima radim. Ako vas je trojica, nije problem, imam ja drugarica. Samo mi dopunite račun da mogu da razgovaram. Naći ću vam još dvije drugarice, imam cimerku koja radi sa mnom i zvat ću još jednu – rekla je Ivana.

Na insistiranje da tražimo isključivo studentice, dodala je da ona studira na Ekonomskom fakultetu i da nema makroa, odnosno da radi sama.

– Studentice smo sto posto! Cijena vam je sat vremena klasičnog seksa 100 KM. Na Viberu možeš vidjeti kako izgledam – kazala je na kraju te dodala da nas očekuje što prije.

Mušterije stranci
Dobro upućeni navode da je u posljednje vrijeme sve veći broj onih koji na ovaj način zarađuju za svoje studije. Dok danju polažu ispite, noću zarađuju zavidne novce.

Nerijetko su glavne mušterije studentica stranci, često turisti, koji u potrazi za provodom nude i mnogo veće svote novca od njihovog prosjeka ili samo zamijene valutu, umjesto maraka plaćaju eurima.

– Veliki broj turista odmah se raspituje o prostituciji i načinima kako doći do lakih žena i provoda. Ne libe se u turističkim agencijama pitati o tome ili kod vodiča i recepcionera hotela. Čak nam je jedan dio turista ukazao da je u Sarajevu preteško pronaći prostitutke te da im se to ne sviđa – kazao nam je vlasnik jedne turističke agencije.

Policija radi svoj posao 
Djevojke koje se odlučuju na ovakav vid zarade nerijetko su izložene slatkorječivosti svojih drugarica koje su malo iskusnije u poslu. Mušterije, osim oglasa, startuju i preporukom, reklamom „od uha do uha“.

Sistem je jednostavan, nema izlaska na ulicu, jer policija radi svoj posao, s obzirom na to da je prostitucija ilegalna, dok je prostituiranje po stanovima, kućama, studentskim domovima skoro pa nedokazivo.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/