Balkanski susreti planinara u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Bugojnu se od 4. do 6. juna održavaju 19. balkanski susreti planinara, kojima je domaćin Planinarsko društvo „Koprivnica“ iz toga grada.

-Ugostili smo članove četrnaest planinarskih društava iz naše države i šest balkanskih zemalja. U Bugojno su stigli planinari iz mnogih bh gradova, te Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bugarske, potvrdila je za Agenciju Fena predsjednica PD „Koprivnica“  Emsada Batić.

Oko 150 planinara, dodaje, sudjeluje u ovosubotnjem pohodu, koji je organiziran u tri pravca.

– Odlučili smo da jedna tura ide prema Vrani, druga od Hajdučkih vrata prema Kukavičkom jezeru, gdje ćemo se svi sastati, na zajedničkom ručku, s trećom grupom planinara, koji će doći iz pravca Doma „Duboka“. Bit će to prilika da planinari, koji nisu pohodili ove dijelove BiH, uživaju u njenim ljepotama, naglasila je.

Susreti planinara završit će u nedjelju, kada je predviđena šetnja svih učesnika kroz grad, posjeta izložbi slika koja će biti otvorena u KSC-u, te dijelu ovog objekta, koji je namijenjen za sportsko penjanje.

Bit će, također, upriličen kulturno-zabavni program na stadionu „Mladost“ iza bugojanske gimnazije, u kojem će nastupiti članovi GFA „Bugojno“, te dvaju gradskih horova.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o