Asocijacija žena „Nur“ Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf i Asocijacija žena „Asr“ Medžlisa Islamske zajednice Bugojno posjetile Asocijaciju žena Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Asocijacija žena „Nur“ Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf  i Asocijacija žena „Asr“ Medžlisa Islamske zajednice Bugojno su u subotu 10. decembra tekuće godine, posjetile Asocijaciju žena Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom. Žene su tokom svoje posjete, uz lijepo druženje, svakako i razmijenile  različita iskustva, te se upoznale  bolje se aktivnostima sva tri udruženja.  Nakon druženja sa ženama iz Brčkog, žene Asocijacije „Nur“ i  žene Asocijacije „Asr“  posjetile su i Tuzlu. Cilj ovog putovanja bio je prvenstveno učešće u povorci majki Srebrenice, koja se održava svakog 11. u  mjesecu. Nakon povorke, u znak sjećanja na žrtve Srebrenice, članice Asocijacija „Nur“ i „Asr“  su u tuzlanskoj Čaršijskoj džamiji proučile hatma-dovu za sve žrtve genocida u Srebrenici.

Ovom prilikom, Asocijacija žena  „Nur“ Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf i Asocijacija žena „Asr“ Medžlisa Islamske zajednice Bugojno, zahvaljuju  se upravi Behram –begove medrese u Tuzli na čelu sa direktorom Ahmed efendijom Hatunićem, na lijepom gostoprimstvu, te se svakako akobogda nadaju i nekom novom druženju.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/