Asim Šahman: U sportskoj dvorani KSC-a se studen uvlači u kosti, igrači je proklinju, a navijači zaobilaze

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Nekako svake godine u isto vrijeme započnemo priču o zatopljavanju sportske dvorane i nekako svake naredne kada dođu topli dani izblijedi priča o zatopljavanju. Mi koji vrijeme uz sportaše koji koriste tu našu “staricu” kao da smo osuđeni od predratnog sistema koji nam pokloni veliko zdanje pa sada muku mučimo na treninzima i utakmicama. Studen se uvlači u kosti, igrači je proklinju a navijači zaobilaze. Uvijek se otvaraju priče,treba popraviti rasvjetu, predulaz napraviti da se ne okuplja onaj lošiji dio omladine, treba službeni ulaz ušminkati jer za to kao nisu potrebna velika sredstva kao za zatopljavanje. Lijepo je vidjeti amfiteatar ali zašto se ne nastavi i do sportske dvorane, ja znam zašto a vi?
Moglo bi se jeftino bar jedan dio zatopliti pa iduće godine još malo i za nekoliko godina, možda to doživimo, smanjiti kubikažu hladnog prostora. Osuđeni smo a krivi nismo jer Bugojnu i ne treba dvorana veća od 1000-1500 gledalaca kao što imaju Donji Vakuf i Gornji Vakuf. Odavno ne može nikakav sportski događaj ispuniti onu jednu stranu a načekat ćemo se da bude 2000 gledalaca u našoj oronuloj “starici”. Nikako ne ide kultura i sport zajedno. Kulturni dio je za izložbe, pozorišne priredbe, glumu svake vrste, sportski je sušta suprotnost, tamo se skače, trči, na tribinama psuje, ma nikako zajedno ne može a nekako je i fizički udaljeno pa po kiši, snijegu, jakom suncu nije lako do nje iz kulturnog u sportski dio doći.”

Asim Šahman, potpredsjednik MRK Iskra Bugojno i predsjednik upravnog odbora

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o