Asim Šahman: Osvrt na pisanje “domaćeg novinara”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Nakon što smo objavili tekst Željka Luleđije i njegov osvrt na rukometni derbi u Gornjem Vakufu-Uskoplju oglasio se Asim Šahman, bugojanska rukometna legenda.

“Rukometni klub Iskra se zahvaljuje svojim iskrenim prijateljima a mi znamo ko su oni, znamo ih u glavu sve i jednog. Zahvaljujemo se i “prijateljima” našim dušebrižnicima koji su iznenađeni našom stalnom borbom da dobijemo ono što nas sljeduje, ipak došli u situaciju da se borimo za ulazak u najviši rang. Ne smeta nama “igra sa kartama” namještenim incidentom sa išaranim platnima sa nekakvim porukama za derbi. Ostaviše nas na cjedilu i “naši novinari” pa valjda “režim” od njih zatraži opširni izvještaj o tome šta se desilo. Naš novinar, ostario, obnevidio, bezosjećajan prema našim navijačima nađe niz opravdanja, uljepša jedan “vrhunski”događaj. Nikada taj, nazovi novinar, nije takav tekst napisao o Iskri ni onda kada je izašla na evropsku scenu. Njemu su najljepše mažoretkinje koje uđu na teren u trenucima kada ekipa se zagrijava a šta misli taj novinar dometa do G.Vakufa kako bi bilo da rukometaši ulete s loptama među mažoretkinje kada defiliraju ulicama? Nije primjetio da se skandira “Asim Šahman pi*ka najveća, Asim Šahman ništa ne valja”. Možda je i on skandirao pa nije čuo druge od sebe samoga. Njemu, vrsnom novinaru je promaklo navijanje 60 minuta preko zvaničnog ozvučenja u dvorani, sve mu je to vrhunsko, spektakl kakav on nije vidio jer nigdje čovjek ne izađe osim do G.Vakufa.

Žalosno je što taj isti nije nikada došao u salu da vidi kako momci treniraju, ostavljeni od svih sa tek 2-3 sponzora a pobjeđivali redom i bili optuživani da namještaju rezultate kada su druge ekipe otkazivale mečeve zbog neizmirenih dugova.

Vrli novinaru dometa 18 km hvataj se nekih drugih tema, sport nije tvoja dobra strana.”

Predsjednik Rukometnog saveza kantona i član upravnog odbora Federalnog rukometnog saveza, potpredsjednik RK Iskra i predsjednik skupštine RK Iskra, Asim Šahman

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o