Asim Šahman odlazi iz MRK Iskra, upozoravao je na vrijeme, nadležni se oglušili

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predsjednik Skupštine MRK Iskra Asim Šahman podnio neopozivu ostavku. Obavijest o ostavci je poslao u redakciju portala Bugojno Danas.

“Želim obavijestiti javnost da vise nisam Predsjednik Skupštine kluba MRK Iskra Bugojno.
Ostavku podnosim iz zdravstvenih razloga ali i zbog opšte situacije u sportu. Nakon 4,5 godine se osjećam potrošeno i svoje mjesto ustupam nekome mlađem. Dok sam ležao u bolnici jedan priznati doktor mi rekao iz svog iskustva da ako želiš od gospodina postati prosjak onda uzmeš neki klub da vodiš. Mnogo puta sam skretao pažnju da sredstva koja se dobijaju od općinskog vijeća i sportskog saveza nisu dovoljna za ovaj rang takmičenja ali se ništa nije promijenilo. Zahvaljujem se svima koji su nas pratili a nisu imali tu obavezu, koji su svojim sponzorstvom davali podršku u našem radu. Ne mogu se pomiriti da veliki profiteri koji izvlače novac iz Bugojna nisu voljni da budu sponzori, prije svega tu mislim na: Bingo, Fis, Konzum, Best, Mlinpek, Telemach… naravno da ni oni koji su pod državnom šapom imaju svoju proceduru gdje nisu predviđena sredstva za sport: elektodistribucija, pošta, telekom… Posebna priča je kantonalna Vlada i Sportski savez kantona kojima je bitno da imaju redovne plate, tople obroke, regrese… U svemu ovome postoji jedna institucija teških uhljeba od kojih svako godišnje za svoj nerad dobije plata i doprinosa više nego jedan ozbiljan klub, premijerligaš. Za ovih više od 4,5 godine nisam skontao šta rade, a u sportu sam skoro 50 godina, Sportski savez SBK/KSB. Za svo vrijeme nismo imali nikakvih kontakata, nikakvih okupljanja i razgovora kako nam mogu pomoći. Imali su istina jednu inicijativu, pobačaj, 18.08. kada su organizirali sastanak i dali inicijativu od koje je malo koristi bilo.
Rukometni klub Iskra je kao i MRK Sloga uskraćen za prihod od gledalaca a oba kluba su imala značajne prihode koje ne mogu nadoknaditi. Rezultati kluba jesu loši ali velikim dijelom i zbog veoma teškog rasporeda i oni nisu povod ostavci.
Iskreno se nadam da će neki u ovom gradu stati iza kluba i neće dozvoliti da se kao ženski rukometni klub ugasi bez pokušaja spašavanja. Ostajem pridruženi član UO do sretnog povratka predsjednika dr. Zukića iz bolnice a onda ćemo zajedno pokušati organizirati sjednicu UO i predati klub općinskom vijeći.”
Predsjednik Skupštine kluba
Asim Šahman

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o