Asim Šahman: Niko neće igrati bez treninga, vratit ćemo RK Iskra stari sjaj

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Asim Šahman, nekadašnji rukometni golman bugojanske Iskre, otkrio je za naš portal Bugojno-danas.info o planovima koje namjerava sprovesti sa RK Iskra.

Recite nam nešto više o Vašem uključivanju u RK Iskra?

  • Uključio sam se kao član upravnog odbora RK Iskra kako bih pokušao animirati vlasnike Bisera Rostovo da budu sponzori, da bi klub ozdravio, postaviti temelje za bolji klub i da se RK Iskra vrati stari sjaj. Prijelazni rok je prošao, večeras na prvom okupljanju ćemo vidjeti sa kakvim kadrom raspolažemo, jer prvenstvo počinje početkom druge polovine septembra.

RK Iskra je ostala bez trenera, ko bi mogao naslijediti Radeta Marjanovića?

  • Trenutno smo bez trenera s obzirom da razgovor koji je predsjednik kluba Nahid Šupić obavio sa, sada već bivšim trenerom, Radetom Marjanovićem nije dao rezultat tako da će Iskra morati prvo riješiti pitanje trenera. Rano je za špekulacije jer je nedostatak kvalitetnih trenera koji bi se stvarno posvetili struci odlučni da naprave dobar posao.

Sa koliko igrača RK Iskra raspolaže trenutno?

  • Pokušat ćemo zadržati postojeći kadar, sve one koji hoće trenirati, ne samo dolaziti na treninge. Niko više neće nastupati bez treninga. Zadatak je pod svaku cijenu klub uozbiljiti, mnoge nejasnoće izvesti na čistac da bi se moglo krenuti naprijed. Od igrača i njihovih ambicija zavisi sve.

Recite nam nešto o starom sjaju RK Iskra?

  • RK Iskra je klub koji je bio osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u konkurenciji Borca BL, Krivaje, Željezničara, Sloge, Bosnaprevoza svi prvoligaši Jugoslavije, klub koji je igrao polufinale Kupa Jugoslavije, klub koji je poslije rata igrao Jedinstvenu Prvu ligu kada je formirana, klub koji je bio četvrti u BiH i koji je igrao Euro kupove (Challenge cup)

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/