Asim Šahman: Iza Čičkušićevih su protokolisani papiri osam igrača, Benjamin je najviše oštećen

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Mnogo se frke diglo, nakon što je sinoć ponajbolji rukometaš Premijer lige BiH Benjamin Čičkušić nastupio u meču doigravanja za Premijer ligu BiH protiv RK Krivaja. Jutros su se iz Krivaje oglasili saopštenjem u kojem najavljuju žalbu, dok su iz Goražda najavili istupanje iz doigravanja. Sport1 je kontaktirao Asima Šahmana, prvog čovjeka Iskre, koji ističe da je sve regularno u nastupu Čičkušića i da se samo čekala licenca, koja je stigla, kad je stigla.

– Uzrok cijeloj ovoj situaciji je neprisustvo administracivinh radnika na sjednici Upravnog odbora. Imali smo oprečnu informaciju da se samo sa Čičkušićem zakasnilo. Da bi se kasnije uvidom u dokumnetaciju vidjelo, da su njegovi dokumenti stigli prije dokumenata osam igrača. U protokolu se vidi da je poslije Čičkušićevih papira stigla dopuna papira za Jasmina Omerovića, a potom i za igrače Bosne. Nakon toga pokrenuo sam akciju da se i njemu omogući igranje, kao i ostalim. Osam članova UO je dalo saglasnost da Čičkušić igra. Nije se išlo da se na nekom kičma lomi i osam neutralnih ljudi je dalo saglasnost, nas četvorica članova UO iz bošnjačkog naroda smo bili direktno zainteresovane strane, tako da nam je trebalo mišljenje ostalih, koji su dali dozvolu da Čičkušić igra.Registraciona komisija je zasjedala 7. avgusta i dala saglasnot za nastup Čičkušića, RK Iskra je sve uplatio na vrijeme – 420 KM za igrača da bi imao pravo igrati i čekali smo da dobijemo odobrenje i najviše konfuzije je izazvalo to što sam ja naivno mislio da su Benjaminovi papiri zakasnili u odnosu na ostale, a ustvari sjednica UO bez administravinih radnika je uzrok svemu, jer nismo imali potpune informacije. U ovom slučaju, ako je neko oštećen to je onda RK Iskra, jer je Benjaminu Čičkušiću uskraćeno da igra 130 minuta baraža (prve dvije utakmice i 10 minuta treće). Da su njegovi dokumenti stigli dan kasnije od ostalih, ne bi se ovo desilo, pomirili bismo se s tim da ne može igrati, ali ovako, drugima se izlazi u susret, a mi smo problem. Sve ovo što govorim se može dokazat papirima, kazao je Šahman, koji je istakao da su igrači Iskre doživjeli prijetnje.

– Naša dva igrača Janković i Beširević nisu nastupili da ne bi napravili skandal, jer im se prijetilo i policijomi čime sve ne, iako smo imali dokaze da su momci negativni na koronavirus, istakao je Šahman za sport1.

Sport1

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o