Asfaltiranje Drvetina u završnoj fazi! Hasan Ajkunić: Poslije rata smo u Bugojnu uradili preko 120 kilometara asfaltnog puta

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Danas su u obilazak radova na putu u Mjesnoj zajednici Drvetine došli direktor JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno Adis Mašić, v.d. direktor-a JKUP Čistoća Bugojno Emir Sarajlić, zastupnik SDA u skupštini SBK Amir Šečibović i načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Mještanima Drvetina i obližnjih mjesnih zajednica mnogo znači uređivanje putne komunikacije i povezivanje sa centrom Bugojna jer su se prije do Bugojna morali voziti 20 minuta, sada je to svedeno na mnogo kraće vrijeme.

“Ovo je treća faza rekonstrukcije puta. U ovoj fazi će se ukupno rekonstruisati puta u dužini cca od 1350 metara, vrijednost ove faze je negdje oko 165.000 KM. Ja moram navesti da je u ovoj mjesnoj zajednici na istom lokalnom putu u prethodne tri godine kroz ove tri faze uloženo oko 500.000 KM. Urađeno je cca 4.5 kilometra potpune rekonstrukcije putne komunikacije u prosječnoj širini 4 metra asfaltnog puta. Urađeno je sve što prati ove radove. Dijelom su sredstva obezbijeđena od kantonalnog ministarstva za prostorno uređenje, iz općinskog budžeta i federalnog nivoa. Velike zasluge pripadaju našoj potpredsjednici koja je ova sredstva sa viših nivoa uspjela da obezbijedi”, istakao je između ostalog direktor JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno Adis Mašić.

“Ovom prilikom želim izraziti zadovoljstvo u ime svih mještana MZ Drvetine. Prvenstveno se želim zahvaliti potpredsjednici FBiH koja je bila glavni inicijator ovog projekta, također načelniku općine koji je podržao u određenim sredstvima ovaj projekat, također želim se zahvaliti našem Amiru Šečiboviću koji dolazi iz ovoga kraja i koji je glavni inicijator svega ovoga. Da nije njega ova ideja se vjerovatno ne bi uspjela realizirati. Danas imamo završetak ovih radova u MZ Drvetine. Sljedeće godine nastavljamo sa novim aktivnostima, to će vjerovatno biti asfaltiranje pristupnih puteva do zaseoka Podripci, Veići i zaseok Novalići”, kazao je v.d. direktor-a JKUP Čistoća Bugojno Emir Sarajlić.

“Zahvaljujem se svima onima koji su učestvovali u ovoj aktivnosti i pripremi da bi danas imali ovaj asfalt i ovo što već imamo u MZ Drvetine. Ono što mene više radujesu i radovi koji se rade u Odžaku, Pavicama ono što se treba uraditi u Kordićima. Treba spomenuti da su za to obezbijeđena sredstva i već ako vrijeme posluži za 2,3 dana bit ćemo u drugim mjesnim zajednicama. Komunikacija je sigurno bolja i obezbijeđena, s tim možemo ljudima koji borave na ovom području omogućiti brži pristup, i za omladinu kada imaju bolju putnu komunikaciju da ostaju po selima da se bave poljoprivredom i da rade u domenu koliko mogu. Zahvaljujem se od srca potpredsjednici FBiH, kantonalnoj vladi, načelniku Bugojna i svima onima što su nesebično dali podršku ovim projektima”naglasio je zastupnik SDA u skupštini SBK Amir Šečibović.

“Naša je zadaća bila da Drvetine dobiju putnu komunikaciju kakvu zaslužuju, projekat Pavice završavamo. Potpisan je ugovor za Kordiće da dođemo do ravnog puta. Radi se punim kapacitetom. Ne treba zaboraviti iskazati ovdje veliku zahvalnost Općinskom vijeću koje je prepoznalo sve ove projekte, kantonalnoj Vladi na čelu sa premijerom Tahirom Lendom, posebno želim da se zahvalim potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović. Ovdje želim posebno da istaknem naše mještane koji su to zaslužili zbog toga što su ostali u svojim kućama i koji se bave poljoprivredom, što kuće nisu prazne. Danas govorimo nakon svega ovoga da smo mi u periodu iza 1995. godine na području lokalne zajednice Bugojno uradili preko 120 kilometara asfaltnog puta, ali svakako ne sami, imali smo pomoć sa viših nivoa vlasti i uz pomoć mještana i građana, ovdje posebno moram istaći mještane MZ Rovna, procentualno su najviše novca skupili po pitanju infrastrukture na području MZ Rovna. Vjerujem akobogda da ćemo u budućnosti imati još ovakvih projekata da naši građani ostanu na svom pragu i bave se onim što se mogu baviti da poljoprivredu širimo na lepezu čitave općine. Nama je obaveza da mjesne zajednice imaju insfrastrukturu”, naveo je između ostalog načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/