Asfaltiran put u bugojanskom naselju Kula gdje žive romske porodice

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Stanari zgrada u kojima su smještene romske porodice u bugojanskom naselju Kula ne kriju sreću što je došlo do realizacije projekta asfaltiranja puta u mjestu gdje žive.

– Put, koji smo imali, bio je u veoma lošem stanju, što je otežavalo kretanje vozila i pješaka ovim područjem. Posebno je bilo teško djeci, koja svakodnevno pješače do škole –  kazao je Zijad Manjgafić.

Po riječima direktora Javnog preduzeća za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve općine Bugojno Adisa Mašića, asfaltirana je dionica dužine oko petsto metara.

– Projekt je vrijedan oko 40.000 KM, a sredstva je osiguralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Za nas je vrlo važan, jer se radi o dosta naseljenom kraju. Osim toga, do sada smo ovdje često morali stavljati nasipe, zbog brojnih rupa, koje su se nalazile na putu – naglasio je.

Dodaje kako je riječ o jednom u nizu projekata, koji se planiraju provesti narednih mjeseci u ovom i drugim bugojanskim naseljima.

Također, najavljuje skoro provođenje tri nova projekta asfaltiranja lokalnih puteva u tome gradu.

– Obavili smo već određene pripreme i mislim da ćemo uskoro startati s asfaltiranjem novih dionica u rejonu Bristova, te naseljima Glavice i Vesela. U planu su i drugi infrastrukturni projekti – zaključio je Adis Mašić

Fena

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/